Bursa’da Karadeniz Fırtınası Esecek

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da Karadeniz Fırtınası Esecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 16:45

TRABZON DERNEKLER FEDERASYONU BAŞKANI MUSTAFA DEMİR, “BURSA’DA YAŞAYAN KARADENİZLİ HEMŞERİLERİMİZİ VE TÜM BURSA HALKINI, 3 GÜN SÜRECEK ŞENLİĞE DAVET EDİYORUZ” DEDİ.

Bursa’da 18-21 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak “Trabzon Tanıtım Günlerinde” Karadenizliler buluşması yaşanacak. Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, “Bursa’da yaşayan Karadenizli hemşerilerimizi ve tüm Bursa halkını, 3 gün sürecek şenliğe davet ediyoruz” dedi.
Trabzon Dernekler Federasyonu’nun 18-21 Şubat’ta Merinos Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği Trabzon Tanıtım Günleri’ne, Karadenizlilerin her yönüyle zengin kültürü damgasını vuracak. Trabzon ve bölgeye ait yöresel ürünler, yemekler, kültür ve tarihi motifler, halk oyunları, türküler başta olmak üzere etkinlikte A’dan Z’ye Trabzon ve Karadeniz’in güzellikleri öne çıkacak.Etkinliğe Bursa’da yaşayan Karadenizlilerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.
Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, Bursa’daki hemşerilerine çağrı yaparak, “Doğası-tarihi ve güzel insanları ile ülkemizin en güzel yerlerinden biri olan Bursa’da faaliyet yapmak bize gurur veriyor. Bursa’da yaşayan Artvinli, Rizeli, Trabzonlu, Giresunlu,Ordulu bütün Karadenizli hemşerilerimizle ve Bursa halkı ile bir araya gelecek olmaktan büyük onur ve mutluluk yaşayacağız.Herkesi bu anlamlı ve tarihi buluşmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Trabzon Dernekleri Federasyonu, 2005 Yılından bu yana İstanbul ilinde Trabzonluları birbirleri ile kaynaştırma amacıyla Trabzon’un Fethi, Trabzon Kurtuluş Günleri ve Trabzon Tanıtım Günleri düzenlemeye devam etmekle beraber, Anadolu’yla da buluşmalara imza atıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!