Bursa’da döner mi yenir, köfte mi?

Maggi firmasının piyasaya yeni çıkardığı ürünlerin tanıtımı için Bursa’ya gittim. Bursalı hanımlara uzun uzun şov yaptım.

Haberin Devamı

Saatler hızla akıp giderken midem zil çalmaya başlamıştı. Bir yandan da kafamdan “İskender mi yesem, köfte mi” diye geçiriyordum.

Aslında daha yola çıkmadan önce böyle bir ikilemi yaşamaya başlamıştım. Bir yanım “Yoğurtlu, salçalı soslu bu muhteşem kebabın anavatanına gidiyorsun, daha ne düşünüyorsun” diyordu. Aklıma hükmeden damağımın öbür yanıysa, köftenin de es geçilemeyecek muhteşem bir lezzet olduğunu hatırlatıyordu.

Öte yandan kolesterol, kalori gibi hesapları da yapmak zorundaydım. En sonunda karar verdim; köfte yiyecektim.

Bursalı dostlarımız bizi İzmir yolu üzerinde bulunan Kimyon Izgara Salonu’na götürdü. Ne kadar doğru bir tercih yaptığımı daha ikinci lokmayı yerken anladım.

Yolunuz düşerse, sizi kapılarda karşılayan o güler yüzlü, kibar insanlara benim de selamlarımı söyleyin.

Haberin Devamı

TAVUKLU AYVANSARAY BÖREĞİ

6 KİŞİLİK
MALZEME LİSTESİ
* 3 adet hazır yufka
* 1,5 su bardağı sıvıyağ
* 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
İç harcı için;
* 2 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
* 25-30 gr tereyağı
* 100 gr rendelenmiş beyaz peynir
* 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber

YAPILIŞI

İç harcını hazırlamak için haşlanmış tavuk göğsünü tavla zarı formunda doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip tavukları tavaya aktarın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun.

Ocaktan alıp üzerine ceviz içi, tuz, karabiber ve rendelenmiş peyniri ilave edin, iyice karıştırın. Böylece iç harcını hazırlamış olursunuz. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Yufkalardan birini, yağlanmış tepsiye buruşturarak yerleştirin.

Diğer taraftan sıvıyağı bir kasede karıştırın. Kaşık yardımıyla tepsideki yufkanın üzerine serpiştirin. İkinci yufkayı da tepsiye yerleştirip üzerine sıvıyağ gezdirin. Kalan yufkayı en üste yerleştirip her tarafını kalan sıvıyağla ıslatın.

Yufkaları önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 25-30 dakika kadar pişirin. Yufkalar kuruyup rengi iyice sararacaktır. Fırından çıkarıp üzerlerine sıcak tavuk suyu gezdirin. Beş dakika kadar bekleyip yufkaların iyice ıslanmasını sağlayın.

Yumuşayan yufkaların üzerine önceden hazırladığınız tavuklu iç harcını dağıtarak yayın. Yufkayı bir ucundan başlayarak sarıp rulo yapın. Rulo yaptığınız yufkayı yine 180 dereceye ayarlı fırında 5-7 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp biraz ılık hale gelince dilimleyerek servise sunun.

Not: İsterseniz, üzerine salçalı sos ya da sarmısaklı yoğurtlu sos gezdirebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları