Bursa’da döner mi yenir, köfte mi?

Maggi’nin yeni ürünlerinin tanıtımı için Bursa’ya gittim.

Haberin Devamı

Bursalı hanımlara uzun uzun şov yaptım.Saatler hızla akıp giderken midem zil çalmaya başlamıştı. Bir yandan da “İskender mi yesem, köfte mi” diye düşünüyordum.
Bir yanım “Yoğurtlu, salçalı soslu muhteşem kebabın anavatanındasın, daha ne düşünüyorsun” diyordu. Aklıma hükmeden damağımsa, köftenin de muhteşem bir lezzet olduğunu hatırlatıyordu. Sonunda karar verdim; köfte yiyecektim.
Bursalı dostlarımız bizi İzmir yolu üzerinde bulunan Kimyon Izgara Salonu’na götürdü. Ne kadar doğru bir tercih yaptığımı daha ikinci lokmayı yerken anladım.
Yolunuz düşerse, o güler yüzlü, kibar insanlara selamlarımı söyleyin.

TAVUKLU AYVANSARAY BÖREĞİ

İç harcı için haşlanmış tavuk göğsünü tavla zarı formunda doğrayın. Tereyağını eritip tavukları 5 dakika kavurun.
Ocaktan alıp üzerine ceviz içi, tuz, karabiber ve rendelenmiş peyniri ilave edin, karıştırın.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye buruşturarak yerleştirin. Sıvıyağı bir kasede karıştırın. Kaşık yardımıyla tepsideki yufkanın üzerine serpiştirin. İkinci yufkayı da tepsiye yerleştirip üzerine sıvıyağ gezdirin. Kalan yufkayı en üste yerleştirip sıvıyağla ıslatın.
Yufkaları önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerlerine sıcak tavuk suyu gezdirin.
Üzerine tavuklu iç harcını dağıtarak yayın. Yufkayı sarıp rulo yapın. Rulo yaptığınız yufkayı yine 180 dereceye ayarlı fırında 5-7 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp ılık hale gelince dilimleyerek servise sunun.

Haberin Devamı

? 3 adet hazır yufka
? 1,5 su bardağı sıvıyağ
? 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
İç harcı için;
? 2 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
? 25-30 gr tereyağı
? 100 gr rendelenmiş beyaz peynir
? 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
? 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yazarın Tüm Yazıları