Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden ''Saatte 500 kilovat elektrik enerjisi'' projesi

Güncelleme Tarihi:

Bursa Büyükşehir Belediyesinden Saatte 500 kilovat elektrik enerjisi projesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 16:24

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik projeler kapsamında Dobruca'daki içme suyu ana hattına kurduğu tribün ile saatte 500 kilovat elektrik enerjisi üretmeye başladı.

Bu üretimin Dobruca'daki arıtma tesislerinin elektrik ihtiyacını karşılayacağını kalanın ise şehir şebekesine verileceğini belirten Başkan Altepe, yıllık 1,5 milyon TL'lik tasarruf sağlanacağını söyledi.

Boru içinden geçen suların sürekli bir enerji oluşturduğunu ancak düne kadar bu enerjinin boşa gittiğini ifade eden Başkan Altepe, şunları kaydetti:

''Sağlıklı bir kentin inşası için yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına büyük önem vermekteyiz. Buraya kurduğumuz tribün ile artık suyun oluşturduğu enerji boşa gitmiyor. Saatte 500 kilovat elektrik enerjisi üretiyoruz. Bu enerjiyi arıtma tesislerimizin ihtiyacında kullanacağız. Kalanını ise şehir şebekesine vereceğiz. Böylelikle çevreye hiçbir zarar vermeden, yılda 1,5 milyon TL'lik tasarruf elde etmiş oluyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak yenilenebilir enerji kaynakları anlamında da örnek bir projeyi hayata geçirmiş bulunuyoruz.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!