Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapılan Şehir Meydanı İçin Kamulaştırılan Binalar Yıkılıyor

Güncelleme Tarihi:

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapılan Şehir Meydanı İçin Kamulaştırılan Binalar Yıkılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 15:03

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN GEMLİK’E KAZANDIRILACAK AHMET DURAL KENT MEYDANI İÇİN KAMULAŞTIRILAN BİNALARIN YIKIMI DEVAM EDERKEN, İLÇEYE DEĞER KATACAK MEYDAN ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’e kazandırılacak Ahmet Dural Kent Meydanı için kamulaştırılan binaların yıkımı devam ederken, ilçeye değer katacak meydan ortaya çıkmaya başladı. Bugüne kadar kamulaştırılan 1000 metrekare alan için 3 milyon TL harcayan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 milyon TL’lik harcama ile kamulaştırılan binaların yıkımı ile 600 metrekarelik alanı daha meydan projesine dahil etmiş oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve AK Parti 24. Dönem milletvekili ve Bursa milletvekili adayı İsmail Aydın ile birlikte, yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Bursa’yı daha yaşanabilir, çağdaş ve kalite kenti haline getirmek için sadece merkezde değil tüm ilçelerde yatırımlarına hız verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, “Gemlik meydanını sahille buluşturan önemli bir vizyon projeyi hayata geçirme yolundaki çalışmalarımız devam ediyoruz. Gemlik de hızlı bir dönüşüm içinde. Bir taraftan biz proje kapsamında kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını yaparken, Gemlik Belediyemiz de yeni yapılan Asım Kocabıyık Camiinde imalatları tamamlanama aşamasına getiriyor. Daha sonra caminin bulunduğu alanın da meydana katılmasıyla burada büyük bir alan kazanılmış olacak. Burası Gemlik’in vitrini olacak” dedi.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da ilçe halkının yıllardır önemli bir beklentisi olan meydan projesi dolayısıyla Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!