Bursa Barosu’nda 303 stajyer avukatın eğitimleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Bursa Barosu’nda 303 stajyer avukatın eğitimleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 14:09

Bursa Barosu’nda 303 stajyer avukatın eğitimleri başladı

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA Barosu Staj Eğitim Merkezi, 2017 dönemi eğitimleri başladı. İki grup halinde toplam 303 stajyer avukata eğitim verilecek. Staj eğitim merkezinde birinci gruba ilk dersi Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun ve Başkan Yardımcısı Atila Atik verdi. Eğitim dönemi açılış törenine Bursa Barosu Saymanı Metin Öztosun ve Yönetim Kurulu Üyesi Sefer Bülent Yaylalı da katıldı.

Bursa Barosu Başkanı Altun, stajyer avukatlara mesleki kurallar, meslektaş dayanışması, yazışma ve konuşmada üslup, kılık kıyafet, duruş ve tavırlarla mesleki temsil, reklam yasağı konularında uyarılarda bulundu.



Gerek avukat ofisi, gerekse adliye stajında kendilerine "çalışan muamelesi" yapılmaması gerektiğini söyleyen Altun, "Kimse sizi bir çalışan olarak görmemeli. Bir şey yapmanız istendiğinde bir kez yapın ama öğrenmek için. İkinci kez olursa işiniz haline gelir. Oysa siz stajyersiniz ve işin değişik boyutlarını öğreneceksiniz. Profesyonel anlamda staj yaptığınız büronun kar-zarar ya da verimliliği sizlerin sorunu ve sorumluluğunda değil. Ruhsatınızı alıp cübbenizi giydiğinizde çok farklı bir ortamda bulacaksınız kendinizi. O nedenle bir yılı dolu dolu öğrenerek geçirin" dedi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!