Burs veren apartmanlar ve Süleymanpaşa’nın filizleri piknikte bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Burs veren apartmanlar ve Süleymanpaşa’nın filizleri piknikte bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 18:13

Burs veren apartmanlar ve Süleymanpaşa’nın filizleri piknikte bir araya geldi

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ’da Süleymanpaşa Belediyesi’nin “Apartmanlar Okutuyor Süleymanpaşa'nın Filizleri Yetişiyor” projesi kapsamında projeye destek olanlar ve projeden burs almaya hak kazanan öğrenciler düzenlenen piknikte bir araya geldi.
Süleymanpaşa Gençlik Merkezi bahçesinde düzenlenen pikniğe, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Telat Akköse, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, “Apartmanlar Okutuyor Süleymanpaşa'nın Filizleri Yetişiyor” projesine destek veren Süleymanpaşalılar ve burs alan öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral’ın yaptığı piknikte Güral; “Burada bulunan insanların pek çok ortak özelliği var. Birlikte hareket edebilme, dayanışma, yardımseverlik ama en önemli özelliği eğitime verdikleri destek ve önem. Hepinize bunun için Süleymanpaşa Belediyesi olarak tek tek teşekkür ediyorum.” dedi.
Projenin detaylarını katılımcılar ile paylaşarak sözlerine devam eden Güral; “Daha önce Karşıyaka Belediyesinde uygulanan bu projeyi burada uygulamaya karar verdik. Ekonomik nedenlerle öğrenim görmekte zorluk çeken öğrencilerimize, bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla siz Süleymanpaşalıların desteklerinizi istemeye karar verdik. Yaklaşık 1,5 yıl önce üç pilot mahalle belirledik; Değirmenaltı, Hürriyet ve 100. Yıl Mahalleleri. Üç muhtarımızla da konuştuk, onlar da projede yer almak istediklerini belirttiler. Akabinde yaklaşık 500 site ve apartman yöneticisine ulaştık, onlara bilgilendirme toplantısı yapmak istedik. Toplantıya 25 kişi katıldı, %5. Ama o 25 kişi ile yılmadan yolumuza devam ettik. İlk yıl 50 öğrencimize burs sağlayabildik. Şu anda 764 başvurumuz var. 2015- 2016 eğitim – öğretim yılında da 110 öğrencimize burs vermiş durumdayız. Ama daha kat etmemiz gereken çok yol var. Bunun için yine sizlerden destek istiyorum. Çevrenize duyurmanız için yine sizlere başvuracağız.” diye konuştu.
Başkan Yardımcısı Güral konuşmasını “Çok güzel gidiyor aslında, çok zor da değil. Bir apartman birden çok çocuğa burs verebildiği gibi, birden fazla apartman da bir çocuğu destekleyebiliyor. Şu ana kadar ben başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Umarım daha da hızlı bir şekilde sayıyı arttırarak devam ederiz.” diyerek noktalarken “Apartmanlar Okutuyor Süleymanpaşa'nın Filizleri Yetişiyor” projesi kapsamında burs alan 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Cihan Yurttaş’ı sahneye davet etti.
Yurttaş konuşmasına burs alan öğrenciler adına teşekkür ederken; “Sayın belediye başkanımıza, belediye başkan yardımcımıza, bu projenin mimarlarına ve bu projede bize destek veren herkese öncelikle çok teşekkür ediyoruz. Biz Süleymanpaşa'nın filizleri olarak birer kıvılcım olarak gidecek alevler olarak geri döneceğiz. Bugünün biz gençleri; yarının doktorları, hakim savcıları, öğretmenleri mühendisleri olarak dört bir yana ayrılacak ve gelecek nesil Süleymanpaşa'nın filizleri gençlerinin ellerinden tutacak. Biz burada bulunuyorsak, şanslıyız gerçekten. Burada olmayı hak eden daha yüzlerce öğrenci arkadaşımız var. Buradan tüm Tekirdağlı, Süleymanpaşalı sakinlerimize, esnaflarımıza, iş adamlarımıza seslenmek istiyorum. Bu gençlerin elinden tutunuz, bu yardım halkasına sizler de katılınız.” ifadelerini kullandı.
Konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Aslında biz sizin için değil, kendimiz için bir şey yapmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız ülkenin ayakları üzerinde duran gençleri olsun, kendi kararlarını kendileri versin. Birbirlerinin farklılıklarını bilsinler. Ama bu farklılıkları bir ayrılık olarak değil bir zenginlik olarak görsünler. Düşüncenin karşıtı ile beraber var olduğunun bilincinde sürekli olarak kendilerini geliştirsinler. Başkalarının adına değil, başkalarının fikirleri ile değil, kendi özgür düşünceleri ile kararlarını versinler ve yollarını yürüsünler. Zaten Atatürk'ün çağdaş medeniyetler dediği olay da tamamen bu.” dedi.
Öğrencilere yönelik çeşitli burslar olduğunu ancak bu projede siyasi görüş, gelenek ayırt etmeksizin burs verildiğini ifade eden Başkan Eşkinat: “Şu an bir sürü burslar var. Ulusal burslar var, uluslararası burslar var. Uluslararası burslardan faydalananlar devletin çeşitli kademelerine geldiğimiz zaman görüyoruz ki bir dizge var. Bir Amerikan bursları var bir de Alman bursları var. Bunun çok detayına girmeyeceğim ama bu projenin bir özelliği var. Bu proje bir apartmanda oturan farklı siyasi görüşteki insanların da farklı geleneklerden gelen insanların bir araya gelip imece ile birlikte biriktirdikleri kaynağı havuzdaki kendi seçtikleri bir çocuğa aktarmaları. Yani o tarafın da bu tarafın da kim olduğu, nereden geldiği, nereli olduğu çok önemli değil. Bir tek ortak özellik var. Süleymanpaşa'da ikamet ediyor olması. Bu bakımdan algılanması lazım. Belki yeterince sizlere kaynak sağlayamıyoruz. Gönül arzu eder ki çok daha iyi imkanlar sunalım. Ama çok fazla da öğrencimiz var; Eğer sevgili kardeşimin söylediği gibi bizim apartmanlarımız, bizim esnaflarımız, bizim imkanı olan yurttaşlarımız eğer bu projeye biraz daha katkı verirlerse, inanın ki Süleymanpaşa'nın gençleri için çok önemli bir katkı vermiş olacaklar.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından projeye destek olup öğrencilere burs verilmesini sağlayanlara teşekkür belgesi verilirken Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Halk Oyunları Ekibi de halk oyunu gösterisi ile alkış aldı.
ÜNLÜLERDEN FİLİZLERE MESAJ VAR
Mangal partisi ile devam eden etkinlikte öğrencilere yönelik bir de sürpriz hazırlanırken Ali Sürmeli, Ayça İnci, Belkıs Akkale, Burak Demir, Damla Özen, Edip Akbayram, Hakan Bulut, Hilal Avcı, Hüseyin Turan, Metin Özülkü, Necmi Yapıcı, Onur Akın, Peker Açıkalın, Selim Bayraktar, Suat Suna, Sumru Yavrucuk, Yonca Lodi gibi ünlü isimler ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın “Apartmanlar Okutuyor Süleymanpaşa'nın Filizleri Yetişiyor” projesi için özel olarak mesajlarının yer aldığı video yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!