Burnu hafifçe akanlar soluğu aktarda alıyor

Güncelleme Tarihi:

Burnu hafifçe akanlar soluğu aktarda alıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2010 00:00

Havaların aniden soğumasıyla birlikte gribal hastalıklara yakalananlar soluğu aktarlarda alırken, en çok tercih edilen bitkisel ürünler ise zencefil, karanfil, ıhlamur ve ginseng oluyor.

UZMANLAR, son bin yılın en sert kışı kapıda uyarısında bulunurken, aniden soğuyan havalarla birlikte gribal hastalıklara yakalananlar soluğu aktarlarda arıyor. En çok tercih edilen bitkisel ürünlerin başında ise karanfil, ıhlamur, zencefil ve ginseng geliyor.

Cepa’da bulunan Lokman Hekim’in sahibi ve aynı zamanda uzun yıllardır eczacılık yapan Devrim Akçay, son haftalarda soğuk algınlığı için çok sayıda kişinin aktarlara akın ettiğini belirterek, “Müşterilerimize gribal enfeksiyonlardan korunmaları için zencefil, zerdeçal, havlıcan, tarçın ve narçiçeği karışımını demleme usulü tüketmelerini öneriyoruz” dedi.
Ada çayı, tarçın, zencefil gibi bitki köklerinin doğal antibiyotik olarak kullanıldığına dikkat çeken Akçay, “Doğal antibiyotik olma özelliği taşıyan bu kökler, soğuk algınlığı, grip ve nezle şikayetlerinde sıklıkla kullanılıyor. Aynı zamanda uyarıcı özelliği de taşıyan bu bitkiler, vücudun direncini arttırıyor ve nefes açıcı etkisiyle de astım, bronşit, nefes darlığı gibi rahatsızlıklara iyi geliyor” diye konuştu.

Biz hekim değiliz

Şifalı bitkilerin sadece hastalık döneminde değil düzenli olarak kullanılması gerektiğinin altını çizen Akçay, üşütüp hasta olanlar için de önerilerde bulunduklarını belirterek, “Her evde bulunması gereken, olmazsa olmaz dediğimiz ürünler var. Bunların başında arı sütü, bal, propolis, nar çiçeği, adaçayı, hatmi ve ginseng geliyor” dedi.
Soğuk havanın hissedildiği günlerden itibaren satışların arttığını belirten Bitki Uzmanı Çağlar Kara ise, vatandaşların boğaz ağrısı, öksürük gibi şikayetlerle kendilerine başvurduklarını belirterek şunları söyledi:
“Sadece kış aylarında değil, yılın her günü şifa dağıtıyoruz. Romatizmal şikayetlerden kalp damar rahatsızlıklarına, diyabetten hemoroide kadar her türlü sağlık probleminde takviye besinlerle kişilere yardımcı oluyoruz. “
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!