Burhaniyeli kız kardeşlerden resim sergisi

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyeli kız kardeşlerden resim sergisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 18:52

Burhaniyeli kız kardeşlerden resim sergisi

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde yaşayan Hicran Sayın ve Müjde Sayın kardeşler, yaptıkları başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çok sayıda tanınmış simanın karakalem resimlerini Burhaniye Kuva-yi Milliye Müzesi'nde sergiledi.

Balıkesir Güzel Sanatlar Lisesi'nde okuyan Hicran Sayın (16) ile ablası Müjde Sayın'ın (17) açtıkları kara kalem resim sergisi ilgi gördü. Burhaniye Kuvvayı Milliye Müzesi'ndeki serginin açılışına Kaymakam Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Mümin Erturan ve AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ile okul müdürleri katıldı. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çok sayıda tanınmış simanın karakalem resimlerini yapan Müjde Sayın ile kardeşi Hicran Sayın, kendilerine destek olan ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür etti. Sergiyi gezen Kaymakam Hüseyin Öner, ressam kardeşlere övgüler yağdırırken, Belediye Başkanı Necdet Uysal'da Atatürk resimlerini satın almak istediğini söyledi. Resim yapmayı çok sevdiğini anlatan Güzel Sanatlar Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Hicran Sayın, "Çocukluğumdan bu yana resim yapıyorum. Resim öğretmeni olmak istiyorum. Bu benim hayalim" dedi. Çocukluğundan beri resim yaptığını anlatan Müjde Sayın da "Ortaokul ve lisede bana destek olan öğretmenlerime teşekkür ederim. Hepsi beni teşvik ettiler" dedi.

Hürriyet Ortaokulu resim öğretmeni Özlem Erdem ise,"Kızlarımızı 2 yıl önce mezun ettik. Güzel bir sergi açtılar. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!