Burhaniyeli emekliler sergi hazırlığında

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyeli emekliler sergi hazırlığında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2018 15:05

Burhaniyeli emekliler sergi hazırlığında

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde, 30 emekli vatandaş resim kursuna başladı. Yağlı boya, kara kalem, pastel boya üzerine çalışmalar yapan emekliler, yıl sonu sergisine hazırlanıyor.

Burhaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde emekli vatandaşlar için resim kursu açıldı. Resim öğretmeni Yasin Ürüçoğlu’nun eğitimleri verdiği kurs, emekli vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü. Ahmet Akın Kültür Merkezi'nde yıl boyu süren kurslara katılan 30 emekli tarafından yüzlerce karakalem, yağlı boya, toz pastel ve sulu boya resimler yaptı. Emekliler, Burhaniye Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek sergiye de 50 resim ile katılacaklar.

Kurs öğretmeni Yasin Uruçoğlu, “Kursiyerlerimizin tamamı emeklilerden oluşmakta. Çok güzel eserler ortaya çıktı. Bunları sergide görücüye çıkaracağız. Kursiyerlerimizin hepsini kutluyorum” dedi.

Kursiyer 50 yaşındaki emekli Ziraat Teknikeri Ergenç Çavuşoğlu, “Şu anda 200’e yakın resmim var. Önümüzdeki aylarda kişisel sergimi de açmak istiyorum. Öğretmenimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!