Burhaniye'de Osmanlı kıyafetleri defilesi

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyede Osmanlı kıyafetleri defilesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 12:40

Burhaniye'de Osmanlı kıyafetleri defilesi

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen defilede 60 Osmanlı kıyafeti sergilendi.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Burhaniye Şubesi'nin düzenlediği Osmanlı kıyafetleri defilesinde Kütahya Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Cemile Gül'ün koleksiyonunda olan 60 kıyafet İzmirli mankenler tarafından sunuldu. Fiyord Otel'de düzenlenen defileyi Kaymakam Hüseyin Öner ve AK Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal ile birlikte yaklaşık 300 kişi izledi.

Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu'nun eşi Burhaniyeli Yeşim Meço Davutoğlu'nun katkılarıyla düzenlenen defilede konuşan Yardım Sevenler Derneği Şube Başkanı Merih Hacer Turgut, 160 üyelerinin bulunduğunu, 15 fakir aileye aylık verildiğini ve 250 kişiye de ramazan yardımı yaptıklarını anlattı. Cemile Gül'ün derneğe katkıda bulunmasından duydukları memnuniyeti ifade eden Turgut, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kıyafetlerin Osmanlı dönemindeki kadın kıyafetleri olduğunu anlatan Cemile Gül ise, "Bunlar, geçmişten gönümüze, günümüzden geleceğe aktarmaya çalıştığımız, Kütahya'da kendi atölyelerimizde ürettiğimiz kıyafetlerdir. Modernize edilmiş kına kıyafetlerini genellikle yurt dışında tanıtımlarda kullanıyoruz. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yardım amaçlı ücretsiz olarak bu kıyafetlerin sunumunu da yapıyoruz. Böylece Türk gençlerinin de Osmanlıyı yakından tanımasını sağlıyoruz" dedi.

Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!