Burhaniye'de 'Önlem al uzun yaşa' semineri

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyede Önlem al uzun yaşa semineri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 11:20

Burhaniye'de 'Önlem al uzun yaşa' semineri

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesindeki Balıkesir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda, 'Önlem Al Uzun Yaşa' konulu seminer düzenlendi.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Aysun Şenocak'ın, AIDS hastalığına farkındalık oluşturmak için verdiği 'Önlem Al Uzun Yaşa' konulu seminer ilgi gördü. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Salonu'ndaki seminerde, AIDS hastalığının bulaşma yolları, hastalığın belirtileri, kan yoluyla bulaşmayı engellemek için yapılması gerekenler ve hastalığın bulaşma ihtimalinin bulunmadığı durumlar hakkında bilgi verildi. Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, panelistlere teşekkür ederken, AIDS hastalığı hakkında faydalı bilgiler edindiklerini söyledi. Müdür İlban, "AIDS ile ilgili doğru bilinen yanlışlar var. Bu ve bunun gibi projeler ile halkın ve özellikle gençlerin konusunda uzman kişiler tarafından bilgilendirilmesinin toplum sağlığı açısından müspet gelişmeler kazandıracağı biliniyor. Bundan sonraki süreçte sağlıklı yaşam ile ilgili bilgileri öğrencilere aktarmaya devam edeceğiz" dedi.

Seminerde, ayrıca Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, seminere katılan üniversite akademik personeli ve öğrencilere karanfil ve broşür dağıtıldı. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, öğretmen Aysun Şenocak'a teşekkür etti.

Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

Fotoğraf

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!