Burhaniye'de ilkokullarda trafik eğitimi başladı

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyede ilkokullarda trafik eğitimi başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 15:40

Burhaniye'de ilkokullarda trafik eğitimi başladı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde, ilkokullarda trafik eğitimi verilmeye başlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Daire Başkanlığı ile Sürücü Kursları Federasyonu'nu işbirliğiyle başlatılan okul öncesi sınıfları da kapsayan eğitimlere Faruk Kızıklı İlkokulu'ndan başlandı. Akcan Sürücü Kursu Müdürü ve Trafik Eğitmeni Vefa Kural'ın verdiği trafik eğitimine ilgi büyük olurken, öğrencilerin soruları da cevaplandırıldı. Eğitimde öğrencilere görüntüler eşliğinde trafikte uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler verildi. Eğitimlerin devam edeceğini belirten Kural, "Yarının büyükleri olacak olan çocuklarımızı eğitmeyi amaçlıyoruz. Trafik bilincinin gelişmesi için trafik kurallarını basitçe anlatıyoruz. Programın hayırlı uğurlu olmasını diyorum" dedi.
Faydalı bir eğitim olduğunu anlatan Faruk Kızıklı İlkokulu Müdürü Hızır Gündoğmuş da, "Öğrencilerimiz bundan sonra trafik kuralları konusunda daha dikkatli ve bilinçli olacaklar" dedi.
Öğrencilerden Mehmet Yağız Gölezlioğlu ise, "Bisikletin kaldırımda sürülmeyeceğini öğrendim. Bunda böyle daha dikkatli olacağım" dedi. Öğrencilerden Irmak Gültoplayan da "Bu eğitim bana çok şey kattı. Bisikletini nerelerde sürüleceğimi öğrendim" dedi. Bir başka öğrenci Süleyman Gökçe de, "Ben bu eğitimi çok sevdim. Bize çok faydası olacağını düşünüyorum" dedi.
Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!