Burhaniye’de emekliler resim kursuna ilgi gösteriyor

Güncelleme Tarihi:

Burhaniye’de emekliler resim kursuna ilgi gösteriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2018 18:26

Burhaniye’de emekliler resim kursuna ilgi gösteriyor

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nin yağlı boya resim kursuna katılan 32 emekli vatandaş, yıl sonunda sergilemek üzere birbirinden güzel yağlı boya tablolar yapıyor.

Ahmet Akın Kültür Merkezinde Yasin Ürüçoğlu ve Banu Ürüçoğlu’nun öğretmenliğini yaptığı yağlı boya resim kursu 5 yıldan buyana devam ediyor. Bu yıl 32 emekli vatandaşın katıldığı kurslar Çarşamba ve Cuma günleri veriliyor.

Kursiyer emekli ziraat teknikeri Ergenç Çavuşoğlu, 4 yıldır katıldığı kursta öğrendikleriyle her dalda resimler yaptığını söyledi. Karakalem, suluboya, soft pastel ve yağlı boya olmak üzere şuana kadar 200’ün üzerinde resim yaptığını belirtip, hedefinin kişisel bir sergi açmak olduğunu söyledi.

Çocukluğundan buyana resme meraklı olduğunu anlatan kursiyer Aysun Muştu ise, “Bu kursa 2 senedir geliyorum. Çok memnunum” dedi.

Kursların 5 yıldan bu yana devam ettiğini anlatan öğretmen Yasin Ürüçoğlu ise şunları söyledi:

“Yağlı boya resim kursumuzda farklı resim malzemeleri de kullanıyoruz. Sulu boya resim yapan arkadaşlarımız var. Akrilik, kuru kalemler, soft pasteller gibi farklı teknikleri kullanıyoruz. Yeni başlayan arkadaşlarımız için de temel sanat eğitimi veriyoruz. Bu sezon 32 kişiyiz. Fakat, 3-5 yıldır bu kurslara gelenler var. Hepsi için ayrı bir eğitim programımız var. Halk Eğitim Merkezinin yılsonu etkinliğinde yapılan eserlerle sergi açacağız."       

Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!