Burdur'dan Güneydoğu'daki askerlere gönül sofrası

Güncelleme Tarihi:

Burdurdan Güneydoğudaki askerlere gönül sofrası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 11:18

Burdur'dan Güneydoğu'daki askerlere gönül sofrası

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - ACİL Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Burdur Şubesi, Güneydoğu'daki askerlere sahurda yiyebilmeleri amacıyla yöreye has ürünlerin de bulunduğu kahvaltılıklardan oluşan 11 koli malzeme gönderdi.
ATTDER Burdur Şubesi tarafından uygulanan proje kapsamında, içerisinde Burdur'a has ürünlerin de bulunduğu 11 koli, Ağrı Doğubayazıt Jandarma Özel Harekat ve Şırnak Silopi'deki 172'nci Zırhlı Tugayı'ndaki askeri birliklere gönderildi. Vatan bekçilerine gönül sofrası kurmak amacıyla yürütülen projede içerisinde Burdur katmeri, bazlama, Burdur peyniri, Burdur sucuğu, bal, börek, poğaça ile dernek üyeleri tarafından hazırlanan yaprak sarmaların bulunduğu koliler askeri birliklere gönderilmek üzere PTT Kargo'ya teslim edildi.
'GÖNÜL SOFRASI OLUŞTURDUK'
ATTDER Şube Başkanı Esengül Aladağ, "Operasyon bölgesinde görev yapan askerlerimiz için Burdur yöresine ait, Burdur'un yanlarında olduğunu hissettirmek, onlara bu zorluklar içerisinde kolaylık dilemek için, Burdur yöresel ürünlerimizden 18 çeşit kahvaltılık ürünlerimizi gönderiyoruz. Çünkü bizler burada yaşarken, akşam evlerimize giderken, 'işim bitsin evimize gidelim, hazır sıcak çorbamızı içelim' dediğimizde, onlar bazen operasyon bölgesinde, konservelerini ateşin üzerinde ısıtıp yemek zorunda kalıyor. Biz bu durumda onlara yalnız ve eksik olduklarını hissettirmek istemiyoruz. Elimizden geldiği kadar sponsorların da katkılarıyla sahurda yiyebilecekleri gönül sofrası oluşturduk. Onlar vatan bekçileri, biz de 'onlara gönül sofraları kuralım' dedik. Damak ve hayat tatları sonsuza kadar sürsün. Allah onlara kolaylık versin" dedi.
'ONLAR VATAN BEKÇİLERİ'
Kendi eşi ve ağabeyinin de asker olduğunu aktaran Aladağ, "Ağrı Doğubayazıt ve Şırnak'ta operasyonda şehitlerimiz olduğu haberlerini izledim, sosyal medyada askerlerimizin konservelerini ateşin üzerinde ısıtıp yemek yedikleri fotoğrafları gördüm. Biz rahatız her şey yolunda gibi görünüyor hayatımızda ama onların ocaklarına ateş düşüyor. Dernek yönetimi olarak onlar bizim için can veriyorsa, biz de 'onlar için bir şeyler yapabiliriz' dedik. Onlara Ramazanda Burdur'umuzun yöresel ürünlerini gönderelim istedik. Onlar vatan bekçileri, Allah onlara güç kuvvet versin. Onlar vatan bekçileri, biz sadece duacılarıyız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!