Burdur'da Nevruz kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Burdurda Nevruz kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 19:04

Burdur'da Nevruz kutlandı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - BURDUR'da, baharın başlangıcını müjdeleyen Nevruz Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklâl Yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı Albay Cem Tuce, Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı Huzurevi sakinleri ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz uzun ve sert geçen kışın ardından bahara ulaşmanın mutluluğun yaşadıklarını belirtti. Prof. Dr. Korkmaz, "Nevruz, binlerce yıllık bir gelenek olarak varlığını sürdürmeyi başarmış, bizi biz eden, bizi ortak değerler etrafından birleştiren önemli kültürel değerlerimizden birisidir. Bizi bir arada tutan, birbirimizi şartsız sevmemizin önemini anlatan bugünde burada bulunmamız çok anlamlı olduğunu vurguluyor ve Nevruz Bayramı'mızı kutluyorum" dedi.

Milletvekili Bayram Özçelik "Cemre düştü. Kışın o mahmurluğundan uyanıştır. Önce havaya, sonra suya şimdi de toprağa düştü." dedi.

Vali Şerif Yılmaz da yaptığı konuşmada Nevruz'un özellikle Türkler için Orta Asya'da yaşadıkları dönemden bu yana önemli bir gün olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından MAKÜ halk oyunları ekibi tarafından gösteri sunuldu. Daha sonra Vali Yılmaz, Rektör Korkmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından Nevruz ateşi yakıldı ve örste demir dövüldü. Protokol üyeleri Nevruz ateşi üzerinden atladıktan sonra katılımcılar çalan müzik eşliğinde eğlenceli dakikalar yaşadı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!