Burdur'da Kütüphaneler Haftası kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Burdurda Kütüphaneler Haftası kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 14:38

Burdur'da Kütüphaneler Haftası kutlaması

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da 52'nci Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
Burdur'da Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni yapıldı. Törene, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fatma Ergün, Halk Kütüphanesi Müdürü Birol Yılmaz ve kütüphane çalışanları katıldı. Kültür ve Turizm Müdürü Fatma Ergün, Atatürk Anıtı'na çelenk sunduktan sonra Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya başkanlığında bir heyet Vali Hasan Kürklü'yü ziyaret etti.
Vali Hasan Kürklü, "Kütüphaneler okuma, yazma noktasında cumhuriyet kurulduktan sonra çok büyük işlevler yaptı. Harf inkılabından sonra okuma yazma oranımız düştü. Bu boşluğu doldurma noktasında kütüphaneler çok ciddi atılımlar yaptı" dedi.
Toplumun okuma alışkanlığını geliştiremediğini vurgulayan Vali Kürklü, "Keşke her mahalleye, her sokağa birer kütüphane olsa da insanların kitapla buluşmasını sağlayabilsek. İnşallah zamanla o da olacaktır diye düşünüyorum. Teknolojinin gelişmesi ile insanlar kitaptan uzaklaştı. Kitabın kokusunu hissetmek lazım. Kütüphaneleri sadece kitap alınan yer olmaktan ziyade daha cazip hale getirmek lazım" diye konuştu.
Daha sonra Öğretmenevi'nde düzenlenen programa geçildi. Burada konuşan Halk Kütüphanesi Müdürü Birol Yılmaz, kütüphane envanterine kayıtlı 56 bin 928 kitap bulunduğunu belirtirken, geçen yıl 70 bin kullanıcının kütüphaneden hizmet aldığını anlattı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Mustafa Bilgen'in kütüphane ve okuma konulu konferansının ardından da müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Törende Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerle kütüphanelerden 2015 yılı içerisinde yetişkinler ve çocuk bölümünden en çok ödünç kitap alıp okuyarak ödül almaya hak kazananlara ödülleri Vali Hasan Kürklü tarafından verildi.

FOTOĞRAFLI  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!