Burdur'da kitap okuma etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Burdurda kitap okuma etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 14:16

Burdur'da kitap okuma etkinliği

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da Kütüphaneler Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlendi.
'Burdur Okuyor' sloganıyla yapılan kitap okuma etkinliği Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Vali Hasan Kürklü ve eşi Nesibe Kürklü, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatma Ergün, Kütüphane Müdürü Birol Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Faki ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Yaklaşık yarım saat süren etkinliğin ardından açıklama yapan Vali Hasan Kürklü, "Aileler, veliler çocuklarına kitap okuyun demesin. Kendileri bir saat kitap okusun. Çocuklar anne babalarını kitap okurken görürlerse eminim kitap okuyacaktır" dedi.
Okuma alışkanlığı kazandırmanın önemli olduğunu anlatan Vali Kürklü, şöyle dedi:
"Okumanın önemini her zaman vurguluyoruz. Gelişmiş toplumlar arasında yer almak istiyorsak kitap okuma oranımızı artırmamız lazım. Bunun için gayret sarf ediyoruz. Bugün de güzel bir aktivite gerçekleştirdik. Okumanın yeri, zamanı, yaşı yoktur. Batılılar market kuyruğunda, sinemada bilet kuyruğunda bile okuyorlar. Ebeveynlerden ricamız lütfen akşamları televizyonu, bilgisayarı kapatıp bir saat kitap okusun. Bunu gören çocuklar da mutlaka kitap okuyacaklardır. Ne mutlu okuyanlara."
Etkinliğe katılan vatandaşlardan Hasan Korkmaz da "Bu etkinliğin faydalı olacağını düşünüyorum. Kitap okumak bir bireyin birinci derece ödevi olmalı" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!