Burdur'da 'kişiye özel tadilat' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Burdurda kişiye özel tadilat iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 16:03

Burdur'da 'kişiye özel tadilat' iddiası

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - AK Parti Burdur İl Başkanı Süleyman Faki, Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz'in kayınpederine ait ve imarda 'toptan ticaret alanı' olarak görülen arazinin, plan değişikliğiyle 'ticari alan' ve 'konut dışı kentsel çalışma alanı'na çevrildiğini söyledi. Başkan Ercengiz ise "Her şey yasalara uygun" dedi.
Ak Parti İl Başkanı Süleyman Faki yaptığı açıklamada, Burdur Belediye Meclisi'nin 1 şubat 2017 tarihindeki toplantısında kişiye özel imar değişikliği yapıldığını iddia etti. Mecliste alınan kararın, kamuoyunun vicdanını derinden yaraladığını kaydeden Faki, Belediye Başkanı Ercengiz'in kayınpederi Fevzi Özdemir'e ait Özgür Mahallesi 113 ada, 128 parsel, 145, 161 ve 163 tapu kayıtlı 30 dönümlük arazide plan değişikliği yapıldığını söyledi.
Değişikliğin 'Rantsal bir dönüşüm mü yapılmaktadır' sorusunu akla getirdiğini belirten Süleyman Faki, şunları kaydetti:
"Sanayi sitesinde kişiye özel imar değişikliği, Ak Parti grubunun itirazlarına ve uyarılarına rağmen şubat ayı meclis toplantısında kabul edilmiştir. Daha önce 'toptan ticaret alanı' olarak tescillenen 30 dönümlük arazi, sanayi sitesinin acil çözüm bekleyen bir sürü probleminin önüne geçerek, nüfuz kullanılarak, çeşitli plan değişiklikleriyle 'ticari alan' ve 'konut dışı kentsel çalışma alanı'na çevrilmiştir. Bu yerin doğusunda da benzer toptan ticaret alanları mevcutken, kişiye özel böyle bir değişikliğin yapılmasının takipçisi olacağız. Beklentimiz kişiye özel imar değişikliğinin tekrar mecliste görüşülerek yanlışlığın düzeltilmesidir."
"HER ŞEY YASALARA UYGUN"
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise meclis kararını savunarak, "Yapılan her şey yasalara uygun. Kanunsuz bir durum söz konusu değil. Konuyla ilgili daha sonra bir basın toplantısı düzenleyerek açıklama yapacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!