Burdur'da kırmızı düdük uygulaması

Güncelleme Tarihi:

Burdurda kırmızı düdük uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2018 17:08

Burdur'da kırmızı düdük uygulaması

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'kırmızı düdük' projesi kapsamında Burdur- Antalya karayolunda durdurulan araçlardaki çocuklara kırmızı düdük verildi.

Burdur Valisi Hasan Şıldak, İl Emniyet Müdür vekili Hakan Sırmacı, İl Jandarma Komutan vekili Albay Mehmet Çelik ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi'ndeki uygulama noktasında Antalya istikametine giden otomobiller durdurulurken, çocuklara 'kırmızı düdük' dağıttı.

Vali Hasan Şıldak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sürücülerimizin bilinç düzeyini ve trafik anlayışını daha da yükseltmek, derecesini geliştirmek ve özellikle araçlarda bulunan çocuklarımızın kampanya kapsamında velilerine, anne, babalarına direksiyon başında hata yapmaları, kurallara uymamaları halinde düdük çalarak ikazda bulunmak amacını taşıyan, temel felsefesi genç neslin bilinçlendirilmesi olan bu kampanyanın uygulamasını yaptık. Bu kampanyanın çok iyi sonuçlar getireceğini doğuracağını düşünüyorum" dedi.

Burdur bölgesinde yoğun bir trafik akışı olduğunu aktaran Vali Şıldak, şunları söyledi:

"Özellikle Ankara- Antalya- Fethiye yol güzergahında bulunmamız sebebiyle yoğun bir trafik akışı ile karşı karşıyayız. 17 Ağustos saat 17.30'dan itibaren saat 02.30'a kadar Antalya istikametine yaklaşık 7 bin, Muğla- Denizli güzergahına 5 bin araç geçişi söz konusu. 115 polis, 21 jandarma olmak üzere 136 personelle trafik tedbirlerini aldık. Toplam 61 polis, 11 jandarma olmak üzere 72 araç görevlendirildi. 3 jandarma bölgesinde, 3 polis bölgesinde olmak üzere 6 kameralı denetim aracı, 2 sabit noktada 7/24 esasına göre sürekli denetim halindeyiz. Bu itibarla ilimizde alınan bu tedbirler kapsamında 16 kaza meydana geldi ve 19 vatandaşımız yaralandı. Bir vatandaşımızı il merkezindeki kazada kaybettik. Bu tedbirler bayram süresi sonuna kadar devam edecek. Emniyet ve jandarma görevlilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum."

Vali Şıldak, emniyet ve jandarma bölgemizde drone desteğiyle denetim yapılacağını da aktardı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!