Burdur'da karla mücadele toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Burdurda karla mücadele toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 09:43

Burdur'da karla mücadele toplantısı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da Karla Mücadele Koordinasyon toplantısı yapıldı.

Vali Şerif Yılmaz başkanlığında, İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya vali yardımcıları Bahir Altunkaya, Ali Nazım Balcıoğlu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kaymakamlar, İl Genel Sekreteri Servet Olpak ile ilgili kurumların bölge ve il müdürleri katıldı.

Yaklaşan kış mevsimi öncesi karla mücadeleyle ilgili durum değerlendirmesi yapmak, alınması gereken tedbirleri görüşmek ve kurumların müşterek yapacağı çalışmalarla ilgili koordinasyonun sağlanması için toplantı düzenlendiğini söyleyen Vali Şerif Yılmaz, "Yağışların azalmasıyla birlikte yeraltı sularının çekildiği dönemleri yaşıyoruz. İnşallah bereketli bol yağışların olduğu bir kışı yaşarız. Kar yağdıktan sonra da mücadele noktasında tüm kurumlarımızla birlikte vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Vali Yılmaz, özellikle kar yağışının ardından kritik kesimler olarak belirlenen noktalarda zincirsiz, kar lastiği olmayan araçların bırakılmaması gerektiğini, taşımalı eğitimden faydalanan öğrencilerin güvenli şekilde kesintisiz olarak eğitimlerine devam edebilmeleri için karla mücadelenin okulların geliş gidiş, dönüş saatleri göz önünde bulunarak planlanmasını istedi.

İhtiyaç halinde AFAD acil yardım ödeneğinden yolda kalanlara yiyecek ve iaşe yardımlarının yapıldığını belirten Vali Yılmaz, kaymakamlara da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla da yolda kalanlara yardım yapabileceklerini söyledi. İhtiyaç halinde görevli kurumlara ek olarak diğer kurumların da iş makinelerinin kullanılabileceğini kaydeden Vali Yılmaz, kurumların karla mücadelede kullanılabilecek mevcut araçların listesinin de güncellenerek ilgili tüm kurumlarla paylaşılmasını istedi.

Toplantıda Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi temsilcileri, karla mücadele kapsamında sorumluluk alanları ile ilgili sunumlar yaptı. Sunumların ardından kar yağışı ve buzlanma hallerinde trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik alınması gereken tedbirler gözden geçirilerek, yapılacak çalışmalar karara bağlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!