Burdur'da Erbakan anıldı

Güncelleme Tarihi:

Burdurda Erbakan anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2017 13:08

Burdur'da Erbakan anıldı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - SAADET Partisi'nin (SP) merhum genel başkanı, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan ölümünün 6'ncı yıldönümünde Burdur'da düzenlenen törenle anıldı.
SP Burdur İl Başkanlığı tarafından Necmettin Erbakan'ın anılması amacıyla Öğretmenevinde düzenlediği programa SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, İl Başkanı Süleyman Arslan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve vatandaşlar katıldı.
Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Erbakan'ın sadece ilim, fikir, siyaset ve devlet adamı olmadığını aynı zamanda dervişlik yönünün de olduğunu belirterek, "Hocamız tam bir mücahit, aynı zamanda abiddi. Defalarca kendisiyle kutsal topraklara gittim. Gece teheccüdü kılar, ardından kimsenin olmadığı zamanda Kabe'ye gider orada saatlerce kalırdı. Ve bütün bunları kameralar önünde yapmazdı" dedi.
Kuran okunmasının ardından konuşan İl Başkanı Süleyman Arslan, "Rahmetli Erbakan hoca 85 yıllık ömrü hayatında zaman zaman övüldü zaman zaman ise hiç hak etmediği halde hakaretlere ve yergilere muhatap oldu. Bütün bu yapılanlara aldırmadı. Asla karamsar olmadı. Hocamız için bitmek, yorulmak, vazgeçmek diye bir şey yoktu" diye konuştu.
Programda dünya Kuran okuma birincilerinden hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu da Kuran okurken, 'Benim muhterem hocam' adlı ezgisini seslendirdi ve Erbakan'la ilgili anılarını anlattı.
Programda Erbakan'ın hayatını anlatan animasyon film gösterildi. Gece, Erbakan için okunan hatimlerin duasının yapılması ile son buldu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!