Burdur'da cami açılışı

Güncelleme Tarihi:

Burdurda cami açılışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 10:03

Burdur'da cami açılışı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan Uluharman Cami törenle açıldı.
Burdur merkeze bağlı Çatağıl Köyü'nde hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan Uluharman Camii'nin açılış törenine Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Müftü Hıdır Bayrak ile vatandaş katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Müftü Hıdır Bayrak yaptı. Yeryüzünde yapılan ilk binanın bir mabet olduğunu söyleyen Bayrak, "Nerede Müslüman varsa büyük veya küçük bulunduğu yerlerde bir mabet yapmışlardır" dedi. Müftü Bayrak, caminin 200 kişi kapasiteli olduğunu kaydetti.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, caminin hayırlı olmasını diledi.
Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı da "Camiler yalnız ibadet edilen bir yer değil, toplumun bir çekim, bir cazibe merkezidir. Toplumun geçmişten günümüze her türlü külliyenin, sosyal hizmetler ve toplumsal dayanışmanın yapıldığı merkezlerdir. Bu nedenle camilere çok iyi bakmak ve değerlendirmek, ondan yararlanmak durumundayız" diye konuştu.
Daha sonra Müftü Hıdır Bayrak dua etti ve caminin açılış beratı Çatağıl Köyü Muhtarı Muzaffer Akkoç'a teslim edildi. Ardından da protokol tarafından kurdele kesilerek cami ibadete açıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!