Burdur'da Beyaz Bayrak töreni

Güncelleme Tarihi:

Burdurda Beyaz Bayrak töreni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2018 12:29

Burdur'da Beyaz Bayrak töreni

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da 140 okula Beyaz Bayrak sertifikası verildi.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2006 yılında imzalanan; okullarda temizlik ve hijyen konusunun teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi amaçlanan Beyaz Bayrak sertifika töreni İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Törene İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Milli Eğitim Şube Müdürleri, İl Sağlık Müdürlüğü Daire Başkanları ve Beyaz Bayrak sertifikası alacak okulların müdürleri ve idarecileri katıldı.

İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören, Beyaz Bayrak işbirliği protokolünün 2006 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında uygulandığını söyledi. Aygören, "Proje kapsamında Beyaz Bayrak almak için başvuru yapan eğitim kurumları, İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon tarafından belirli kriterlerle değerlendirilmekte ve kriterlere uygun olarak yeterli puan alan okullara Beyaz Bayrak verilmektedir. 2017- 2018 eğitim öğretim yılında ilimizde 140 okula Beyaz Bayrak verilmiştir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram da hedeflerinin öğrencilere daha güzel ortamlar sağlamak olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram ve İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören tarafından Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okul müdürlerine Beyaz Bayrak, pirinç levha ve sertifikaları teslim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!