Burdur'da babalara eğitim

Güncelleme Tarihi:

Burdurda babalara eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 10:08

Burdur'da babalara eğitim

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Büğdüz Ömer Naci Bozkurt İlkokulu'nda okuyan öğrencilerin babalarına yönelik eğitim etkinliği düzenlendi.

Burdur merkeze bağlı Büğdüz Köyü'ndeki Ömer Naci Bozkurt İlkokulu'nda okuyan öğrencilerin babalarına 'Etkinliklerle Babam ve Ben Projesi' kapsamında eğitim verildi. Okul öncesi öğretmeni Fatma Yücel ve Emel Tüzün'ün geliştirdiği proje Milli Eğitim Müdürlüğü'nce de onaylandıktan sonra eğitimlere başlandı.

Eğitimin 4 hafta olduğunu söyleyen öğretmen Fatma Yücel, "İlk hafta eğitim kapsamında babalara okul öncesi eğitim hakkında bilgiler verdik. İkinci hafta ise anne baba iletişimi, baba çocuk iletişimi hakkında bilgilendirdik. Bu hafta ise Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim görevlisi Doç. Dr. Perihan Ünüvar hocamız bilgilendirdi velilerimizi" dedi.

Eğitim hakkında bilgi veren Doç. Dr. Perihan Ünüvar da "Öncelikle çocuklarda gördükleri sorun ve davranışların neler olduğunu sorduk, listeledik. Memnun oldukları davranışlar neler onların üzerinde konuştuk. İstenmeyen davranışlara karşı ne tür stratejiler geliştirebilirler bunları konuştuk. Babalarla birlikte evde çocuklarıyla yapabilecekleri yaratıcı etkinlikleri örneklendirmeye çalıştık. Ve farklı anne baba tutumlarının çocuklar üzerindeki etkilerini konuştuk. Özellikle ebeveynler tarafından yani büyükanne büyükbabalar tarafından büyütülüyor çocuklar onlarla yaşanan sorunlar üzerinde örneklendirme çalışmaları yaptık ve üçüncü haftamızı da bu şekilde tamamladık" diye konuştu.

Babalar ise eğitimlerden memnun olduklarını, yaptıkları hataların farkına vardıklarını anlattı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!