Burdur'da 30 milyon TL yapılandırıldı

Güncelleme Tarihi:

Burdurda 30 milyon TL yapılandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 14:28

Burdur'da 30 milyon TL yapılandırıldı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Bayram Balban, 6552 sayılı Kanun kapsamında borç yapılandırma için 3 bin mükellefin müracaat ettiğini ve 30 milyon TL tutarından borcun yapılandırmaya dahil edildiğini söyledi.
SGK İl müdürü Bayram Balban, müdür yardımcıları Ali Beyribey ve Bayram Batur ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, yapılandırma çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Daha önce de kamu alacaklarının tahsili için yapılandırma olduğunu ve onların taksitlerinin hala devam ettiğini hatırlatan Balban, son yapılandırmanın ise 2016 yılı haziran ve önceki aylara ilişkin olduğunu vurguladı.
Yapılandırmanın 30 Haziran 2016 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası primi, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı primi ve idari para cezalarını kapsadığını kaydeden Balbal, Burdur'da 5 bin mükellefin 93 milyon lira borcu bulunduğunu ve 3 bin mükellefin 30 milyon lira tutarında borcunu yapılandırmak için kuruma müracaat ettiğini aktardı. Balban yapılandırılan borçların peşin veya 6, 9, 12 ve 18 taksit halinde ödenebileceğini de belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!