Burdur'a Mermer Sarayı Projesi

Güncelleme Tarihi:

Burdura Mermer Sarayı Projesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2016 14:16

Burdur'a Mermer Sarayı Projesi

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Doğaltaş ve Madenciler Derneği (BURDOĞTAŞ) Başkanı Nasuh Ekinci, mermer sektöründe katma değerin ve ihracatın artırılması amacıyla Mermer Sarayı Projesi hazırladıklarını söyledi.

Mermer sektöründe katma değeri yüksek kaliteli ürünlerin geliştirilmesine, markalaşmaya ve dış pazar payının genişletilmesine katkı sağlaması amacıyla BURDOĞTAŞ tarafından Mermer Sarayı Projesi hazırlandı. Dernek binasında yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği toplantıda projeyle ilgili bilgi veren BURDOĞTAŞ Başkanı Nasuh Ekinci, projenin küçük ve orta ölçekli mermer firmalarının sayıca daha da artmaya başladığı Burdur merkezde kurulacağını söyledi.

Projeyle mermer sektöründe katma değerin ve ihracatın artırılmasının planlandığını, mermer sektöründe katma değeri yüksek ürünler geliştirilmesine, yeni marka ürünler üretilmesine ve dış pazar payının arttırılmasına katkı sağlanacağını kaydeden Nasuh Ekinci, Burdur'da mermer ocağı bulunan ve mermer sektöründe faaliyet gösteren firmaların projenin ortakları olacağını, Burdur İl Özel İdaresi ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nın da projeye ortak olabileceğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!