Burdur Spor Lisesi genç yetenekleri bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Burdur Spor Lisesi genç yetenekleri bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 12:20

Burdur Spor Lisesi genç yetenekleri bekliyor

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Spor Lisesi'nde önümüzdeki yıl için öğrenci alım başvuruları başladı.

Burdur Spor Lisesi Müdürü Fethi Bulut, yetenek sınavına girecek öğrencilerin başvurularını 20- 29 Haziran tarihleri arasında yapabileceklerini söyledi. Bulut, "Geleceğin spor adamlarını, öğretmenlerini, antrenörlerini yetiştirmek amacıyla kurulan Türkiye'deki 61 spor lisesinden biri olan Burdur Spor Lisesi 2016- 2017 öğretim yılı için öğrenci alım başvuruları başladı. 8'inci sınıftan mezun olan, spora ilgisi, yeteneği olan tüm öğrencilerimiz 20- 29 Haziran tarihleri arasında bizzat ya da posta yolu ile başvurabilirler" dedi.

Yapılacak ön incelemeden sonra sınava girmeye hak kazanan adayların 12- 15 Temmuz tarihleri arasında yetenek ve uygulama sınavlarında çeşitli testlere tabi tutulacağını ve sınavda başarı kazanan 60 öğrencinin okula kaydolacağını vurgulayan Bulut, öğrencilerin okulda 4 yıllık eğitimlerinde spor bilimleri ağırlıklı dersler göreceklerini aktardı. Bulut, "Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra, antrenörlük, spor yönetimi, beden eğitimi öğretmenliği ve rekreasyon bölümlerine okulumuzdan aldıkları ek puanlarla yerleşebilir" diye konuştu.

Hayatını spor üzerine kurmak isteyen 8'inci sınıftan mezun tüm öğrencileri beklediklerini anlatan Müdür Bulut, "Okulumuz nizami ölçülere, 600 kişilik kapasiteye sahip spor salonu, halı sahası, açık basketbol sahası, kondisyon salonu ve bireysel sporların yapıldığı bölümleri ile yetenekli öğrencilerimizi bekliyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!