Burdur gölleri için yönetim planı

Güncelleme Tarihi:

Burdur gölleri için yönetim planı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 12:34

Burdur gölleri için yönetim planı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'daki göllerin korunması amacıyla yönetim plânı hazırlanacak.

Gölhisar, Yazır, Çorak ve Yarışlı göllerini kapsayan Burdur İli Tescilli Sulak Alanları Yönetim Planı Hazırlanması ve Çorak Gölü Alt Havzası Biyolojik Çeşitlilik Araştırması projesi tanıtım ve ortak akıl toplantısı, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, Çavdır Kaymakamı Abdullah Şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdür Vekili Osman Öktem, Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz, akademisyenler, göllere kıyısı olan köy ve ilçelerden temsilciler katıldı.

Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Gölhisar, Yazır, Çorak ve Yarışlı gölleri yönetim planları yapmak üzere bu yıl ihale yapıldığını belirtti. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdür Vekili Osman Öktem ise sulak alanların öneminden bahsetti. Öktem, 1970'li yıllardan itibaren ekoloji ve çevre konusunda dünyada farkındalığın arttığını, sulak alanlara daha fazla önem verildiğini anlattı. Sulak alanların diğer korunan alanlara göre çok özel bir durumu olduğunu anlatan Öktem "Kaybedilen alanları geriye kazanmak hem çok zor hem masraflı bir çalışma" dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Sulak Alanlar Şube Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Neslihan Öziçli'nin 'Sulak Alanlarda Yönetim Planlaması' konulu sunumunun ardından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Gülle tarafından yönetim planı hazırlanacak göllerin su kalitesi, flora, fauna ve ekolojisi hakkında sunum yapıldı. Yönetim plânını hazırlayacak olan firma yetkilisi Seda Yıldız ise projenin amacı, kapsamı ve gerekçesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!