Burdur esnafının askeri birlik sevinci

Güncelleme Tarihi:

Burdur esnafının askeri birlik sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 13:17

Askeri birliklerin şehir dışına taşınmasıyla Ankara'daki Etimesgut Zırhlı Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığından Burdur'a 2 bin kişilik zırhlı askeri birliğin gelmesi, esnafı memnun etti.

Haberin Devamı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından büyük şehirlerden askeri birliklerin Anadolu'daki çeşitli şehirlere taşındığını hatırlattı. Bu kapsamda Burdur'a da 2 bine yakın askerin geleceğini anlatan Ercengiz, "Zırhlı birliklerin gelmesi kentimiz ekonomisine mutlaka katkı koyacaktır. 300'e yakın rütbeli 2 bin civarında da askerin eğitimi yapılacak. Bu askerlerin ve yakınlarının kent ekonomisine katkısı olacaktır. Bu açıdan kent olarak ekonomimize getirilen bu katkı için teşekkür ediyoruz." dedi. 

Ercengiz, bir dönem bedelli askerlikle anılan Burdur'un yeniden bir asker ekonomisiyle tanışacak olmasının esnaf tarafından olumlu karşılandığını kaydetti.
"Burada önemli olan gelen asker ve asker yakınlarının kentten iyi ve ucuz bir hizmet alıp Burdur'un adını doğru anmasıdır" diyen Ercengiz, kent esnafında da beklentinin bu yönde olduğunu anlattı. Ercengiz, "Burdur'da askere farklı bir fiyat tarifesi uygulanıyor" imajını değiştireceklerini dile getirerek, yerel yönetim olarak bu durumun sıkı takipçisi olacaklarını vurguladı.

Haberin Devamı

"BURDUR EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK"

Burdur Sanayi ve Ticaret Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 2011'de Burdur'da bedelli askerlik eğitiminin sona erdiğini hatırlattı.
Bedelli askerlik uygulamasının kaldırılmasının ardından esnafın mağduriyet yaşadığını dile getiren Keyik, "Askeri birliğin kente gelmesinin Burdur ekonomisine olumlu yönde katkı sağlayacağı düşüncesindeyim" diye konuştu.

Esnaf Nesrin Tonkaz, bedelli askerlik uygulamasının sona ermesinden sonra esnafın ciddi sıkıntılar yaşadığını dile getirerek, yeni askeri birliklerin kent esnafına katkısı olacağını anlattı.

BAKMADAN GEÇME!