Burdur emniyetinden gençlere konferans

Güncelleme Tarihi:

Burdur emniyetinden gençlere konferans
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 11:13

 Burdur emniyetinden gençlere konferans

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Emniyet Müdürlüğü tarafından 9'uncu sınıf öğrencilerine yönelik Gençlik ve Güvenlik Gelecek konferansları başlatıldı. Mart ayına kadar sürecek konferanslarda 5 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Burdur Emniyet Müdürlüğü tarafından 9'uncu sınıf öğrencilerine yönelik 'Gençlik ve Güvenli Gelecek' konulu konferans düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Sinan Kurt, Burdur Spor Lisesi'nde Göller Yöresi Anadolu Lisesi ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencilerine sunum yaptı.

Terör örgütlerinin hedefi olmayan ve kendisini mutsuz hisseden kişileri seçtiğini söyleyen Kurt, öğrencilere kendilerine hedef koymaları gerektiğini belirtti. Arkadaş seçiminin iyi yapılmasının önemli olduğunu anlatan Kurt, "Arkadaşınızı iyi seçeceksiniz, koyduğunuz hedeflerden sizi uzaklaştırmayan, sağlığınıza, geleceğinize zarar vermeyen arkadaşlar edineceksiniz" dedi.

Türkiye'nin Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları arasında köprü olması, Ortadoğu petrollerine yakın olması, tarihi geçmişi, doğal kaynakları ve genç nüfus potansiyeli nedeniyle terör örgütlerinin hedefinde olduğunu vurgulayan Kurt, "Şu ana kadar terörle mücadele için 400 milyar doların üzerinde harcama yaptı Türkiye Cumhuriyeti devletimiz. Bu parayla 87 Atatürk Barajı, 100 Boğaz Köprüsü, 52 bin 500 okul, 3 bin 60 hastane yapabilirdik. Devletimiz büyüktür, güçlüdür. Bunların hepsi geri gelebilir ama terörle mücadelede kaybettiğimiz asker, polis, öğretmen, imam, öğrenci herkes var, bunları geri getirmek mümkün mü? Şehitlerimize minnet borçluyuz" diye konuştu.

Terör örgütlerinin hedef kitlesinde 14-25 yaş arası gençler olduğuna işaret eden Kurt, arkadaş seçiminin iyi yapılması gerektiğini yineledi.

5 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

Terör örgütlerinin eleman kazanımlarının engellenmesi, örgüt mensuplarının teslim olmalarının sağlanması, terör ve terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı toplumda farkındalık oluşturularak toplumsal refleks ve bilincin geliştirilmesi, terörle mücadelede halk desteğinin sağlanması ve şiddete varan aşırılıkların önlenmesi konularında 31 Mart 2017'ye kadar Burdur merkez ve ilçelerdeki 49 okulda 9'uncu sınıf öğrencilerine yönelik konferanslarda 5 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!