Burdur’da Çift Yön Uygulaması

Güncelleme Tarihi:

Burdur’da Çift Yön Uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 14:41

BURDUR BELEDİYESİ KENT MERKEZİ'NDE ÇİFT YÖN UYGULAMASINI KAYATA GEÇİRDİ

Burdur kent merkezinde Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen Çift Yön Uygulaması hayata geçirildi. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Ufuk Doğan ile birlikte Gazi Caddesi’ndeki çift yön uygulamasından sonraki trafik akışını yerinde takip etti.
Çift yön uygulamasında halkın tepkisinin beklenen iyi olduğunu dile getiren Başkan Ercengiz, “On yılı aşkın bir süredir alışmışlık var, halkımızın ilk gündeki tepkisi beklediğimizden daha iyi. Bu cadde işleyişi oturursa devam eder, sıkıntılara yol açarsa da eski haline çeviririz. Bize gereken sağduyuyu gösteren halkımıza teşekkür ederiz” dedi.
TİCARET CANLANACAK
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın da kent merkezindeki alış verişin canlanması için çift yön uygulamasını gündeme getirdiğini hatırlatan Başkan Ercengiz: ““Burdur’da bir süre önce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ticaretin canlandırılması açısından gündeme getirilmiş ve hareketliliğin sağlanması adına yapılan çift yönlü trafiği pazartesi günü itibariyle faaliyete geçirdik. Tabii ki bu durumu yıkmak kolay değil, iyi diyen de kötü diyen de illaki olacaktır. Ama sağ olsun halkımız bizlere gereken hassasiyeti gösteriyor” diye konuştu.
“BELEDİYE PERSONELİ, YOL İÇİN EMNİYETLE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR”
Çift yön uygulaması ile önceki dönemdeki uygulamaları tamamen ortadan kaldırmak gibi bir niyetleri olmadığını açıklayan Başkan Ercengiz, “Gazi Caddesi’nin ticari hareketliliği arttırmak ve daha akıcı bir trafik için çift yön uygulamasını hayata geçirdik. 11 yıldır süre gelen alışkanlıkların bir günde değiştirilmesinin kolay olmadığının farkındayız. Çift yön uygulamamız herhangi bir siyasi ya da önceki sistemleri tamamen ortadan kaldırmaya yönelik olmadığını belirtmek isterim. Ticareti hareketlendirme ve Burdur halkının isteğinin yerine getirilmesi amacıyla çift yön uygulamasını hayata geçirdik. Hem vatandaşlarımızın tolere etmesi açısından hem de sistemdeki aksaklıkları ve noksanları görüp yerinde uygulamalarla çözüm üretmek için zamana ihtiyacımız var. Bunun için tüm personelimiz ve Emniyet personeliyle birlikte sürekli işbirliği içerisinde çalışmalarımızı gece gündüz demeden devam ettiriyoruz” dedi.
YOL İŞARETLERİNE DİKKAT!
Vatandaşların, yol işaretlerine bakarak, trafikte seyretmesini isteyen Başkan Ercengiz, “Burdur halkının sistemde gördüğü aksaklıkları bize bildirmesi halinde müdahalelerimizin daha yerinde ve daha çabuk olacağını, bu konuda vatandaş-belediye işbirliğinin olmasını istiyoruz. Sürücü ve vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için trafik işaretlerine ve işaretçilerine dikkat etmelerini rica ediyorum” diye konuştu.
“SİSTEM YÜRÜMEZSE DEĞİŞTİRİRİZ”
Çift yön uygulamasının siyasi bir hareket olmadığını yineleyen Başkan Ercengiz, çift yön uygulamasına alışılmadığı takdirde eski düzene dönebileceklerini de vurguladı. Başkan Ercengiz konuşmasını şöyle tamamladı:
“Burdur Belediyesi olarak yaptığımız uygulamada, halk memnuniyeti ön plandadır. Bizim için hiçbir şey geri döndürülemez değildir. Sistemin yürümemesi durumunda daha uygun bir sistem için gerekli çalışmaları yapacağımızı değerli Burdur halkıyla paylaşmak isterim. Burdur Belediyesi olarak çok değerli Burdur halkının refahı için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!