Burası İstiklal değil, Silopi 3'üncü cadde

Güncelleme Tarihi:

Burası İstiklal değil, Silopi 3üncü cadde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 15:39

Burası İstiklal değil, Silopi 3'üncü cadde

Haberin Devamı

Mehmet Selim YALÇIN/ SİLOPİ,(Şırnak),(DHA)- ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde gündüz aşırı sıcaklar nedeniyle hayalet şehri andıran caddeler, akşam hareketlenmeye başlıyor. İlçede sağlanan huzur ve güven ortamı ile müzisyen gençlerin şarkı ve türkü söylediği Silopi'deki 3'üncü caddede renkli görüntüler yaşanıyor.
Silopi ilçesinde gerçekleştirilen hendek-barikat operasyonlarından sonra sağlanan huzur ve güven ortamı, yaz aylarında güneşin batması ile kendini göstermeye başladı. Gündüz aşırı sıcaklar nedeniyle hayalet kenti andıran Silopi'nin cadde ve sokakları, güneşin batmasıyla canlanıyor. Yasakların tamamen kalktığı ilçede uzun bir aradan sonra Silopililer Ramazan ayını huzurlu bir şekilde geçirmenin rahatlığını yaşarken, ilçenin 3'üncü caddesinde her gece müzik eşliğinde şarkı ve türkü söyleyen gençler ilçe halkının büyük beğenisini topluyor. Silopi'nin 3'üncü caddesinde güneşin batması ile kendini gösteren hareketli yaşam, İstanbul'un İstiklal caddesini andırıyor.
Silopililerden Mahmut İbrahimoğlu, uzun bir aradan sonra vatandaşların huzurlu bir şekilde bayram alışverişi yaptığını söyledi. Kamil Yerli ise, gündüz sıcak olduğu için fazla dışarı çıkamadıklarını belirterek, "Hendeklerden sonra ne güzel bayram alışverişini yapıyoruz. Geziyoruz. Çıkabiliyoruz. Her şey güzel" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!