Burası İnciraltı mı?

Güncelleme Tarihi:

Burası İnciraltı mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

BELEDİYE eski Başkanı Burhan Özfatura tarafından yaptırılan ve büyük tartışmalara neden olan İnciraltı Gençlik Parkı kısa sürede ilgi gördü. Restoranları, çucuk parkları, oyun-yürüyüş alanları ile tüm İzmirlilerin rağbet ettiği İnciraltı, son günlerde tanınmaz hale geldi.

GİRİŞTE yolun iki tarafı da moloz ve çöp dolan İnciraltı'na gidenler, ‘‘Bu kadar güzel bir yere böylesine bir görüntü yakışmıyor. Çöpler dağ gibi yükseliyor. Neden ilgilenilmiyor'' dedi.

ÇEVREDE temizlik yapan işçilerse molozlarla çöplerin diğer ilçelerden getirildiğini ileri sürdü, ‘‘Özellikle geceleri kamyonlarla döküyorlar. İzmir'in bütün çöpü ve molozu burada. Bizim yapacak bir şeyimiz yok'' dedi.

Kesinti bıktırdı

BORNOVA Işıkkent'te oturanların en büyük sıkıntısı habersiz elektrik ve su kesintileri. Su kesintisinin büyük sorun yarattığını belirten vatandaşlar, ‘‘Hemen her gün su kesiliyor. Buna bir de elektrik kesintisi eklenince işler yarım kalıyor. Eletrik kesintileri çoğu zaman haber verilmiyor'' diye konuştu. Elektrik ve su kesintisinin en büyük zararını işyerleri çekiyor. Çoğu Işıkkent'te bulunan işyerleri ve fabrikalar bu kesintilerden pay alıyor. İşlerin aksadığını vurgulayan işyeri sahipleri, ‘‘Habersiz elektirik kesintileri maddi olarak zarara uğratıyor. Fabrikaların bu kadar çok olduğu bir merkezde elektrik ve su kesintilerinin en aza indirgenmesi gerekir'' diye konuştu.

Yollar kábus gibi

EGE Üniversitesi Kampusü'nün sorunları saymakla bitmiyor. Bugünlerde özellikle yurtta kalan öğrencilerin en büyük sorunu zifiri karanlık yollar. Yurtların çevresindeki yollarda hiçbir ışıklandırma yok. Daha önce de bir çok sorunun yaşandığı kampüste, olaylardan en ufak bir ders alınmamış. Derslerden sonra yurtlara zar zor gittiklerini belirten kız öğrenciler, ‘‘Özellikle hafta sonları yurt boşalıyor. Yurtta kalmak zorlaşıyor. Dışarı çıktığımızda mutlaka erkek arkadaşlarımızın bizi yurda bırakması gerekiyor. Daha önce de tecavüz olaylarının yaşandığını biliyoruz. Kampüs zaten karanlık. En azından yurdun çevresine gereken aydınlatmayı yapabilirler'' dedi.

POSTA KUTUSU

HER pazar kurulan Çimentepe Pazarı'na gelen pazarcıların. yük kamyonlarını evlerin önüne parketmesi Kadriye Mahallesi sakinlerini rahatsız ediyor. Evlerinin önünün kapandığını belirten Ahmet Soysal, ‘‘Bizim pazardan yana bir şikayetimiz yok. Ancak kamyonlarını evimizin önüne parkedince, dışarıyla bağlantımız kesiliyor. Yük kamyonlarını başka bir yere parketseler bu sorun yaşanmayacak'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!