Burası Dingo'nun ahırı mı!

Güncelleme Tarihi:

Burası Dingonun ahırı mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2008 00:00

Önceki gün başlayan ikinci yarı hazırlıklarına zamanında katılmayan Fransız futbolcu, özel işlerini ileri sürerek 2 Ocak’ta İstanbul’a geleceğini bildirdi. Beşiktaş Teknik Direktörü’nün, "Ayıp. Herkes kurallara uymak zorunda" diyerek sert yanıt verdiği Cisse’ye 50 bin dolar ceza kesildi.

BEŞİKTAŞ’ta Edouard Cisse krizi. Geçen yıl devre arası kampından genç dönen Fransız futbolcu, önceki gün başlayan ikinci yarı hazırlıklarına da zamanında katılmayıp, 2 Ocak’ta geleceğini belirterek mazaret ileri sürünce teknik direktör Mustafa Denizli’nin sert tepkisini çekti. Denizli, Cisse’ye "Burası Dingo’nun ahırı mı!" diye çıkıştı.

Geçen sezon devre arasında gittiği tatilden, zamanında dönmeyip, 2 Ocak’ta İstanbul’a gelip 28 Aralık’ta başlayan ikinci yarı hazırlıklarına katılmayan Cisse, bu sezon da aynı şeyi tekrarladı. Devre arası tatili için Fransa’ya giden Cisse önceki gün (27 Aralık) başlayan ikinci yarı hazırlıklarına yine zamanında gelmedi. Fransız futbolcu, teknik ekibi arayarak özel işlerini ileri sürerek, 2 Ocak’ta İstanbul’da olacağını bildirdi. Yeni yıla ülkesinde girdikten sonra İstanbul’a gelecek olan Cisse’nin ileri sürdüğü özel işleri mazereti Denizli’ye inandırıcı gelmedi.

İnandırıcı bulmadı

Tecrübeli teknik adam, "Burası Dingo’nun ahırı mı!" diyerek başladığı tepkisini, "Ayıp. Ligin ilk yarısında sakatlık ve cezalar nedeniyle istenilen futbolu oynayamadın. Şimdi de hazırlıklara geç geleceğim diyorsun. Herkes kurallara uymak zorunda" ifadeleriyle sürdürdü. Denizli, konuyla ilgili yönetime rapor vereceğini ve Fransız futbolcu ile yolların ayrılabileceğini dile getirdi. Tecrübeli teknik adamın, "Cisse takımın kilit isimlerinden biri olabilir, ama kim olursa olsun kulübün menfaatlerine ve disipline uymalı. Ağır şekilde cezalandırılmalı. Kulübün kurallarını ve büyüklüğünü herkes bilmeli. Cisse oynamak istemiyorsa yollarımızı ayırabiliriz" dediği belirtildi. Akşam saatlerinde ise menajeri Batur Altıparmak, yönetime, Cisse’nin kendisini aradığını belirterek "Bana ’babam çok ağır kanser hastası ve belki bir aylık ömrü var’ dedi" sözlerini iletti. Cisse’nin mazeretini inandırıcı bulmayan yönetim, "Cisse hazırlıkların ne zaman başlayacağını biliyordu" yanıtı verdi. Geçen yılki davranışıyla 30 bin dolar ceza verdiği Fransız’a bu kez 50 bin dolar ceza kesti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!