Burak Yılmaz 1 numara oldu

Güncelleme Tarihi:

Burak Yılmaz 1 numara oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 12:52

Lider Galatasaray, sezona 4 galibiyet, 1 beraberlik ile çok iyi bir başlangıç yaptı. Sarı kırmızılı ekibin bu başarısında forvet oyuncularının formu birinci etken olarak görülüyor. Forvet mevkiinde ise takım içinde en baskın forma savaşı yaşanıyor. Şu an için Umut Bulut, Elmander, Burak Yılmaz ve Sercan Yıldırım forvette forma savaşının aktörleri.

Sezon başında forma savaşında zorlanacağını gören Necati Ateş ise kendi isteği ile Eskişehirspor'a transfer oldu. Son Avrupa Şampiyonası'nda Çek Cumhuriyeti kadrosunda bulunan Milan Baros ise sarı kırmızılı forvet arasındaki forma savaşında tamamen havlu atmış durumda. Teknik direktör Fatih Terim'in de hiç sıcak bakmadığı Mİlan Baros takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Galatasaray forvetindeki forma savaşı ise 4 isim arasında sürüyor. Sezona girerken Burak Yılmaz cezası nedeniyle Süper Kupa Finali ve ilk lig maçında  tribünde oturmuştu. Teknik direktör Fatih Terim forvette Umut Bulut ve Elmander ikilisini rahatlıkla tahtaya yazabiliyordu. Bu iki oyuncu da performansı ile Fatih Terim'i memnun ediyordu. Umut ve Elmander'in üstün formu karşısında kolay kolay forma yüzü göremez denilen Burak Yılmaz ise önce yedek kulübesinden, Beşiktaş maçında sahaya adımını attı. Derbide tartışmalı penaltının kahramanı olan Burak belki de maçın gidişatını değiştirdi. Üçüncü hafta Bursaspor maçında 56. dakikada oyuna alınan Burak Yılmaz, yeşil beyazlı ekibe gol atarken sarı kırmızılı forma altında ilk resmi golünü de atmış oldu. Burak Yılmaz, Bursa maçında çok güzel bir gol atmasına karşın bir hafta sonraki Medical Park Antalyaspor maçında yine yedek kulübesindeydi. Antalya'daki maç ise belki bu sezon için Burak Yılmaz'ın kaderini değiştirmiş oldu. Yine ikinci yarıda oyuna giren Burak mükemmel bir frikik golünün yanısıra efektif futbolu ile Fatih Terim'i etkiledi ve Manchester United maçında ilk onbirde yer buldu. Manchester dönüşü Burak, Aksihar maçında ligde ilk kez ilk onbirde başlama şansı elde etti. Bu arada Elmander ve Umut Bulut'un teknik direktör Fatih Terim tarafından rotasyon gereği dinlendirildiğini unutmamak gerek. Ancak Burak Yılmaz, Akhisar maçında 2 gol ve bir assist yapıp yine etkin bir futbol ortaya koydu.

Sezona tribünde başlayan Burak Yılmaz, sonra kulübeye adım attı. Şimdi ise Fatih Terim'in forvetleri arasında birinci seçenek durumunda. Akhisar maçındaki golleri sonrasında toplamda 4 gole ulaşan geçen yılın gol kralına, Fatih Terim'in Ordu deplasmanında ilk onbirde şans vermesine kesin gözüyle bakılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!