GeriSeyahat En korkunç oteller (Kalmak yürek ister!)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En korkunç oteller (Kalmak yürek ister!)

En korkunç oteller (Kalmak yürek ister!)

The Shining, Stephen King tarafından Colorado’daki Stanley otelin 217 numaralı odasında yazıldı. Aralarında bu ünlü otelin de olduğu bu otellerde yalnız kalmanız mümkün değil. Hortlaklar, periler, hayaletler, çığlıklar, kulağınızın dibinde kime ait olduğunu bilmediğiniz nefes alıp vermeler... Hayatınız boyunca unutamayacağınız bir deneyim istiyorsanız ve buna cesaretiniz varsa buyurun.

KAROSTA PRİSON HOSTEL
HAYALET YA NAZİ OLSAYDI

En korkunç oteller (Kalmak yürek ister)




Naziler ve onların kafasının içindekiler zaten yeterince korkunçken bir de onların askeri hapishanesini düşünün. Letonya’nın Liepaja şehrinde bulunan bu otel böyle bir yer. Üstelik otel o günkü haliyle korunuyor. Otelde bir kadının hayaleti dolaşıyor. Şimdiye kadar bir Nazi hayaletinin ortaya çıkmamış olması büyük şans. (Kişi başı gecelik konaklama 50 TL, karostascietums.lv)

THE MERMAİD INN
UYKUNUN DEĞİL KÂBUSUN KOLLARINA...

En korkunç oteller (Kalmak yürek ister)



İngiltere’de Doğu Sussex’te bulunan otel ortaçağdan beri hizmet veriyor. Bu kadar uzun bir süre ayakta kalmak otelin bir takım kalıcı misafirler edinmesini sağlamış. Hayaletler... Hayalet öyküleriyle ünlü otelde kâbus gördüğünü söyleyen çok sayıda müşteri var. (Kahvaltı dahil tek kişilik oda 400 TL, çift kişilik oda 665 TL, akşam yemeği kişi başı 130 TL, mermaidinn.com)

LANGHAM OTEL
GECE UYANDIRAN İNSANSI IŞIKLAR

En korkunç oteller (Kalmak yürek ister)



İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan bu otel hayalet öyküleriyle ünlü. Özellikle 333 numaralı oda ‘tadından yenmiyor!’ Burada kalan konuklar gecenin ortasında uyandıkları ve insan şeklindeki ışıkların odada tur attığından söz ediyor. (Çift kişilik oda 1,600 TL, langhamhotels.com)

CHILLINGHAM KALESİ
PEMBE ODADA MAVİ ÇOCUK

En korkunç oteller (Kalmak yürek ister)



İngiltere, Northumberland’da bulunan kale 12. yüzyılda inşa edilmiş. Otelin alametifarikası ise içindeki ‘İşkence Odası’. Böyle bir kale hayaletsiz olur mu? Olmaz. Hem de bol miktarda mevcut. Özellikle Pembe Oda denilen süitte kalmak bana mısın diyen her cesurun işi değil.
(Çift kişilik muhafız odası gecelik 530 TL, chillingham-castle.com)

STANLEY HOTEL
KALMAK YÜREK İSTER

En korkunç oteller (Kalmak yürek ister)



The Shining, Stephen King tarafından Colorado’daki Stanley otelin 217 numaralı odasında yazıldı. Her ne kadar odanın numarası değişip 418 olsa da odanın müdavimi hayalet halen sabit. Pek çok konuk bu odanın Lord Dunraven tarafından halen ziyaret edildiğini ve otelin koridorlarında çocuk hayaletlerin çığlık attığını iddia ediyor. Ayrıca boş balo salonundan gelen piyano sesleri de cabası. (Çift kişilik oda 630 TL, stanleyhotel.com)

HAWTHORNE OTEL
ASLA YALNIZ OLMAYACAKSINIZ

En korkunç oteller (Kalmak yürek ister)



ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Salem’de bulunan otele gittiğinizde otel görevlisi size 325 numaralı odayı verdiyse kaçmanın yollarını ararsanız iyi edersiniz. Çünkü odada yalnız kalmayacaksınız. Göremediğiniz ama durmadan ortalığı dağıtan hayalet eller de odada olacak. “Ben korkmam” diyorsanız buyurun... (Çift kişilik oda 385 TL, hawthornehotel.com)

BALLYGALLY KALE
OTEL BEBEK YOK ÇIĞLIK VAR

En korkunç oteller (Kalmak yürek ister)



Kuzey İrlanda’da bulunan bu kale otel Leydi Isabella Shaw’ın hayaletiyle ünlü. Bu kaleye kız bebeğiyle birlikte hapsedilen Shaw, anlatılana göre kendini kalenin penceresinden atmış. Söylentiye göre otelin her yerinde Shaw’ın bebeğinin ağlama sesleri duyuluyor. (Tek kişilik oda 335 TL, çift kişilik oda 420 TL, hastingshotels.com)

THE HEATHMAN OTEL
BİR ODADA NEFES NEFESE

En korkunç oteller (Kalmak yürek ister)



ABD, Portland’da bulunan otelden gelen nefes sesleri yeterince irkiltici. Gece yarısı ortaya çıkan nefes sesiyle ünlü otelin en bilinen odası 703 numara. Paranormal bir macera yaşamak istiyorsanız... (Çift kişilik oda 580 TL, portland.heathmanhotel.com)

ELVEY ÇİFTLİĞİ
HORTLAKLARIYLA GUINNESS REKORLAR KİTABI’NDA

En korkunç oteller (Kalmak yürek ister)



İngiltere, Pluckley’deki bu yer Guinness Rekorlar Kitabı’na göre İngiltere’de hortlakların en sık uğradığı mekân. Konaklama imkânı da var. (Çift kişilik oda 355 TL, elveyfarm.co.uk)

HOTEL BURCHIANTI 
RUHLARIN FİLM SETİ

En korkunç oteller (Kalmak yürek ister)



İtalya Floransa’daki otelin Fresco odasında kalırsanız yüzünüze üfleyen buzlu bir nefese hazır olmanız gerekiyor. Otel koridorlarında koşturan hayalet çocukları ise söylememize bile gerek yok. Geceleyin ortaya çıkıp koridorlarda temizlik yapan ölü hizmetçi ve sandalyede oturan ve örgü ören kadın hayaleti ise işin tadı tuzu olsa gerek... (Çift kişilik oda 470 TL, hotelburchianti.it)

False