Burada Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı yuhalamak yakışıksız olmadı mı

TÜRKİYE’de gerçekleşen Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ABD’yle final oynadığımız karşılaşmayı önceki akşam Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) locasında izlemeye başlayıp, Ülker’de tamamladım.

Haberin Devamı

Sıra kupa törenine geldiğinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan anons edildiğinde salondan tepkiler yükseldi:
 
- Yuhhhh... Yuhhhh...

O an şunu düşündüm:

- Referandum güvenoylaması sayılmasa da AK Parti’nin bayraktarlığını yaptığı 26 maddelik anayasa değişikliği, yüzde 58 oyla sandıktan geçti. Bu ortamda Sinan Erdem Salonu’nu dolduranlardan 10 bin kişinin Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a “yuh” çekmesinin kime ne yararı olur?

Kupa töreninin tamamlanmasının ardından salondan çıkmadan önce TOBB’un locasının bulunduğu VIP bölümüne uğradım. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Başkanı Şekib Avdagiç’le karşılaştım.

Yazıcı’ya referandumdan çıkan yüzde 58’lik “evet”i anımsattım:

- Kutluyorum Sayın Bakan.

- Teşekkür ederim...

Yazıcı, hemen sözü protestolara taşıdı:

- Burada Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı protesto etmek yakıştı mı?

- Çok yanlış oldu...

- Uluslararası bir organizasyonda dünyaya hoş olmayan görüntü verdik.

Yazıcı haklıydı... Ancak tam ABD’nin milli marşı çalınırken, korumaların tribünlerde “yuh çeken kim” avına çıkmaya kalkması da doğru olmadı...

Nitekim, korumaların tribünlerde “av”a çıkmasını protesto için de yine “yuh” sesleri yükseldi... Bu sesler, ABD milli marşını bastıracak gibiydi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’le birkaç ay önce Dünya Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını konuşurken, şu dileğini ortaya koymuştu:

- İnşallah milli takımımız finale kalır, son dakikaya kadar ilgiyi diri tutarız.

Haberin Devamı


Böyle bir organizasyonda protestolar hoş olmadı ama 12 Dev Adam’ın final oynama başarısıyla tek yürek olduk, THY’nin reklamındaki gibi “Türkler uçuyor” heyecanı yaşadık...

Teşekkürler 12 Dev Adam...

Yolu Efes’ten geçen 7-8 oyuncumuz var

BASKETBOL Milli Takımımızın ABD’yle final karşılaşmasına çıkmadan önce Efes Pilsen’in locasına uğradım. Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Efes Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş ve Efes Pilsen Basketbol Kulübü’ne yıllarını veren Çetin Çeki’nin de aralarında bulunduğu yöneticilerle birlikteydi.

Özilhan’a sordum:

- Türkiye’ye final sevinci yaşatan takımda yolu Efes Pilsen’den geçen kaç kişi var?

- Hidayet Türkoğlu başta olmak üzere 7-8 oyuncu var.

Özilhan’a, Tütün ve Alkollü İçecekler Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) yönetmelik hazırlıklarını anımsattım:

- Türk basketboluna Efes Pilsen’in katkıları burada da ortaya çıkıyor. Buna rağmen TAPDK, Efes Pilsen adını potadan silmek için çalışmalar yapıyor.

Tuncay Özilhan, bu noktada sessiz kalmayı yeğledi...

TAPDK bu aşamada Basketbol Milli Takımımızın dünya ikinciliği başarısını dikkate alıp, Efes Pilsen’le ilgili planını gözden geçiremez mi?

Yazarın Tüm Yazıları