Bünyan Yeni TOKİ Konutları İçin Başvuru Süresi Uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

Bünyan Yeni TOKİ Konutları İçin Başvuru Süresi Uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 15:00

KAYSERİ

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Bünyan’da yapılacak olan yeni TOKİ konutları için başvuru süresinin 31 Ocak 2016 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.
Yakın bir zamanda fizibilite çalışmaları tamamlanarak başvuruların alınmaya başlandığı Bünyan yeni TOKİ konutlarında başvuru süresi 31 Ocak 2016 tarihine kadar uzatıldı. Konuyla ilgili konuşan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda başvuru süresinin bir ay daha uzatıldığını kaydetti.
Bünyan’da yapılan yatırım atağı, değişim ve dönüşümü göz önünde tutarak gelecekteki Bünyan’a hazırlık yaptıklarını belirten Başkan Şinasi Gülcüoğlu:” Bünyan Belediyesi olarak attığımız adımlar ve başlattığımız kalkınma hamlesi değişim ve dönüşüm atağının yanı sıra ilçemizde yapılan bazı kamu yatırımları var. Bu çerçevede yapılan bilimsel araştırmalar ve resmi rakamlar gösteriyor ki ilçemizde ilerleyen yıllarda ciddi bir nüfus artışı yaşanacak. Tabi bu artış beraberinde konut ihtiyacını da getirecek. Mevcut şartlarda ilçemizde bir konut ihtiyacı var. Bizler hem şuan ki ihtiyacı gidermek hem de gelecekte yaşanabilecek sorunların önüne şimdiden geçmek için bir TOKİ projesi hazırlayarak, gerekli alt yapı çalışmalarını yaptıktan sonra Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne sunduk. Proje kabul gördü ve başvurular alınmaya başlandı. Geçtiğimiz ay sonunda başvuru süresi sona ermişti ancak vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda bu sürenin 31 Ocak 2016 tarihine kadar ertelenmesi yönünde bir kararı alındı” diye konuştu.
Ev sahibi olmak için Kayseri İli Nüfusuna Kayıtlı Olmak Yeterli
Başkan Gülcüoğlu; isteyen ve durumu olan herkesin ev sahibi olabilmesi için aranan nitelik ve şartların oldukça kolaylaştırıldığını ifade ederek; “ Dar gelirli vatandaşlarımızın uygun koşullarda ev sahibi olmalarını istiyoruz. Bu nedenle ısrarcı girişimlerimizle süreyi ikinci kez uzattık. Başvuru şartlarında bazı değişiklikler yapılmasını sağladık. Bunlardan biri C1 tipi dediğimiz 3+1 konutlar için ev sahibi olan ve yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızın bu imkândan faydalanması oldu. Ayrıca 3+1 konut almak isteyen vatandaşlarımızın Kayseri ili nüfusuna kayıtlı olması yetiyor. Yani ikamet şartı aranmıyor ” dedi.
Bünyan’da yapılacak olan TOKİ konutlarından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar 31 Ocak 2016 tarihine kadar 2+1 daireler için 4 bin TL, 3+1 daireler için 6 bin TL peşinat bedelini Ziraat Bankasına yatırmaları gerekiyor. Vatandaşlar Konuya ilişkin detaylı bilgi ve evraklara Bünyan Belediyesi tarafından oluşturulan TOKİ başvuru ofisinden, www. bunyan.bel.tr adresinden ya da 0352 712 10 40 numaralı telefonlardan ulaşabilecekler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!