Bünyan Belediyesi’nden Aşure İkramı

Güncelleme Tarihi:

Bünyan Belediyesi’nden Aşure İkramı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 09:47

BÜNYAN

Bünyan Belediyesi, Muharrem Ayı nedeniyle Bünyan meydanında 3 bin vatandaşa aşure ikram etti. Aşure Günü dolayısıyla Bünyan Meydanından düzenlenen aşure ikramına Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Belediye Meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.
Aşure dağıtımına başlamadan önce konuşma yapan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, aşure gününün öneminden bahsetti. Başkan Gülcüoğlu, “Aşure, Muharrem ayının 10’uncu gününde 10 çeşit gıdayla yapılan tatlı türü ikramdır. O bakımdan Muharrem ayı bereket ayıdır. Bizde hem inancımız gereği, hem de geleneğimiz gereği; gelenekten geleceğe diyen bir belediye anlayışı içerisinde geleneklerimizi hatırlatmak, yaşatmak için gayret ediyoruz. Bugün yine gelenekten geleceğe diyerek birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek amacıyla hemşerilerimize aşure ikramında bulunuyoruz” dedi.
Başkan Gülcüoğlu, muharrem ayının bereketinin hep birlikte yaşandığına dikkat çekere, "Malumunuz son zamanlarda hepimizi üzen olaylar yaşadık. Huzur ve birlikteliğimize göz diken bazı karanlık odaklar kardeşliğimizi zedelemek, istikrarımızı sekteye uğratmak adına haince planlar uygulamaya kalktılar. Bütün bunlara milletimiz dimdik durarak saflarını daha da sıklaştırarak gereken cevabı verdi ve vermeye de devam edecek. Bugün burada Muharremin huzur ve bereketini hep birlikte yaşıyoruz. Buradan başta Kerbela Şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Biz Bünyan Belediyesi olarak birliktelik duygularımızı güçlendirecek sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Muharrem ayının ülkemiz, milletimiz ve İslam Coğrafyasına huzur ve bereket getirmesini temenni eder, tüm hemşehrilerimizin aşure gününü tebrik ederim” şeklinde konuştu.
Bünyan Meydanında binlerce vatandaşa aşure ikramı yapılırken vatandaşlar ikramdan dolayı Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu’na teşekkürlerini ilettiler. Aşure ikramına yoğun ilgi gösteren ve Bünyan Belediyesi’nin hizmeti karşısında memnuniyetlerini ifade eden vatandaşlar, “Belediyemiz ve Başkanımız sürekli halkın yanında. İstediğimiz zaman Başkanımıza ulaşabiliyoruz. Zaten başkanımız halkın içerisinde olduğu için ulaşma gibi bir sıkıntımız da yok” diyerek Başkan Şinasi Gülcüoğlu’na memnuniyetlerini ifade ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!