Bunun adı olsa olsa: Oto-pes!

Güncelleme Tarihi:

Bunun adı olsa olsa: Oto-pes
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2013 17:18

Türkiye'nin efsane foto muhabirlerinden Yurttaş Tümer ilginç bir fotoğrafa imzasını attı. Kabataş Ticaret Meslek Lisesi'nin etrafında yer alan tarihi yapılardan birinde yer alan aracın tarihi binayı otopark olarak kullanıyor olması 'bu kadarına da pes' dedirtecek cinstendi.

Haberin Devamı

Lisenin yanındaki tarihi yapılardan birinde ilginç bir görüntü vardı. Otopark bulmak yerine tarihi yapıda konaklamayı tercih eden bir kırmızı araç tarihi yapıyı otopark gibi kullanırken, tarihi yapının önüne zincir çekmeyi de ihmal etmemiş.

DÜNDEN BUGÜNE KABATAŞ TİCARET MESLEK LİSESİ

1896 yılında Sultan Abdülhamit tarafından yaptırılan Kabataş Ticaret Meslek Lisesi'ne 1913 yılında bünyesine ilkokul da dahil edilerek Kabataş Sultanisi haline getirildi. Yatılı ve gündüzlü olarak eğitim ve öğretimini sürdüren "Kabataş Sultanisi", Cumhuriyet döneminde sultanilerin kaldırılması üzerine 1923-1924 eğitim öğretim yılında "Kabataş Erkek Lisesi" adını aldı. Lise, 1928-1929 eğitim öğretim yılında, yer ve bina olarak yetersiz kalması sebebiyle, Ortaköy’de Feriye Sarayları olarak inşa edilen bugünkü binasına taşındı.

“Kabataş Erkek Lisesi”nin taşınmasıyla boşalan okul binasına, Beşiktaş Gaziosmanpaşa Yalısında faaliyet gösteren “Gaziosmanpaşa Ortaokulu”nun nakledilmesi uygun görülünce okul 1933 yılına kadar eğitim öğretim faaliyetlerini bu lisede gerçekleştirdi.

Okulda, eğitim öğretim faaliyetleri 1980’e kadar gündüz ve akşam bölümleri ile devam ederken, 1980 yılında, Akşam Lisesi kapatılıp sadece gündüz bölümü bırakıldı. Zaman içerisinde adı “Kabataş Ticaret Meslek Lisesi”ne dönüşen okulda eğitim öğretim faaliyetleri günümüzde 10 derslikte ikili olarak devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!