Bunu yapan erkeklerin bir tek amacı var

Güncelleme Tarihi:

Bunu yapan erkeklerin bir tek amacı var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 14:21

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya, tek tırnaklarına oje sürmüş erkeklerin paylaştığı fotoğraflarla dolup taşmaya başladı. İlk bakışta bu tür bir hareketin çocuk istismarı farkındalığına nasıl katkıda bulunacağı tartışılmış olsa da, hareketi başlatan hikayeyi öğrenenler fikirlerini değiştiriyor.

Haberin Devamı

Sosyal medya mecraları bugünlerde #PolishedMan hashtagiyle, tek tırnaklarına oje sürmüş erkeklerin el fotoğraflarına ev sahipliği yapıyor. Bir farkındalık projesi kapsamında, çocuk istismarına dikkat çekip konuda farkındalık yaratmak isteyen erkeklerin bu hareketini başlatan kişi ise Elliot Costello isimli Avusturalyalı bir adam.

Bunu yapan erkeklerin bir tek amacı var



Costello, Avustralya’da Ygap isimli, kar amacı gütmeyen bir kurumun CEO’su. Buzfeed’de yer alan habere göre Kamboçya’da Hagar International isimli bir projeye katılan Costello, orada Thea isimli bir kız çocuğu ile tanıştı.Gününü Thea ile geçiren Costello, onunla oyunlar oynadı ve yemek yedi. Ertesi gün Costello, Thea’nın neden orada olduğunu ve hikayesini öğrendi; Thea yetimhanede kaldığı süre boyunca tecavüze uğramıştı.

Bunu yapan erkeklerin bir tek amacı var


Haberin Devamı


Yapılan bir araştırmaya göre, istatistikler her 5 kız çocuğundan biri 18 yaşına gelmeden önce istismara uğrayacağına işaret ediyor. Elliott Costello da bu duruma dikkat çekebilmek için, beş parmağından bir tanesine oje sürüyor.

Bunu yapan erkeklerin bir tek amacı var



Bu hareketin temsilcilerinden bir tanesi, Buzzfeed News’e yaptığı açıklamada istismara uğrayan çocuklar için oluşturulacak bir fonda para toplamak kadar, olumlu erkek rol modelleri yaratmanın da amaçları arasında olduğunu ve  ‘Amacımız, erkek olmanın ne demek olduğu konusunu değiştirebilecek uluslararası bir hareket yaratmak’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!