Bunlar da e-posta fareleri!

Güncelleme Tarihi:

Bunlar da e-posta fareleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 09:12

Hackerler şimdi de şirketlerin e-posta hesaplarına dadandı. Mısırlı bir firmaya mal satan Kayserili şirketin e-posta adresi hacklendi. Hesabı ele geçiren kişiler Mısırlı firmaya, Kayserili şirketin banka hesabı yerine kendi hesap numaralarını gönderdi ve parayı aldı. Benzer şekilde, Kütahya’da bulunan bir firmaya, Filistin’den gönderilecek madeni yağ parası da bu kişilerin eline geçti. İki şüpheliden biri tutuklanırken haklarında 30’a yakın soruşturmanın olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Kayseri’de yaylık çelik tel üreten bir şirket, müşterileri arasında yer alan Mısırlı firmaya talep ettiği ürünler için faturaları hazırladı. Mısırlı Golden Foam Co. ile

Bunlar da e-posta fareleri

uzun bir süredir çalışan Kayserili firma, daha önce olduğu gibi faturayı Mısır firmasının e-posta adresine gönderdi. Faturada ödemenin yapılacağı bankanın adı ve hesap numarası da yer alıyordu. İki ayrı fatura Golden Foam ve grup şirketi Mohamed Mostafa Ali Morsy Co. şirketine gönderildi. Bu elektronik mesaj 18 Ağustos 2014 günü saat 14:23’te gönderildi. Ancak aynı gün saat 19:25’de Mısırlı firmaya ikinci bir e-posta daha gitti.

Haberin Devamı

HESAP NUMARASI DEĞİŞTİRİLDİ
Gerçek, yürütülen soruşturma sonrası ortaya çıktı. Ortaya çıkan bilgilere göre, Kayserili firmanın e-posta hesabını ele geçiren kişiler öncelikle gönderilen maillere ulaştı. Kısa bir araştırma sonrası Mısırlı firmaya gönderilen faturalar ele geçirildi. Bu kişiler başlangıçta gönderilen faturalarda değişiklik yaptı. Kayserili şirketin banka hesap numarası bilgisi silinerek kendilerine ait İstanbul Fatih’deki bir bankanın hesap numarası yazıldı.

GELEN MESAJI SİLDİLER
Hackerlerin ikinci hamlesi Mısırlı firmanın e-posta hesabı üzerinde oldu. Bu kez, Mısırlı şirket çalışanını e-posta hesabına ulaşılarak Kayserili şirketten ilk gelen mesaj silindi. Ve gerçek fatura bilgilerinin olduğu e-posta silinenerk yerine saat 19:25’de kendi banka hesap bilgilerinin olduğu sahte faturayı içeren mail gönderildi. Mısırlı firma da olan bitenden habersiz bu kişilerin hesabına 48 bin doları gönderdi.

BENZER BİR HESAP OLUŞTURDULAR
Kayserili firmanın yaşadığı olayın bir benzeri bu kez madeni yağ ticareti yapan Kütahyalı bir şirketin başına geldi. Bu olayın tarihi ise 19 Haziran 2014 olarak kayıtlara girdi. Genaxoil Petrol isimli Kütahya'da bulunan şirketin müşterileri arasında Filistinli Shuhail Jamal Khudadi de bulunuyordu. Genaxoil, Filistinli müşterisine gönderdiği ürünlerin bedeli olarak 25 bin 725 dolarlık ödeme tutarı çıkardı. Bu fatura, şirketin bir personelinin e-posta adresi üzerinden gönderildi. Ancak, bu e-posta hesabına benzer başka bir adres oluşturularak Filistinli Khudadi’ye gönderildi. Bu e-postada, yine kendilerine ait banka hesap numarası verildi.

Haberin Devamı

O HESAPLAR AYNI KİŞİYE AİT
Hem Kütahyalı firmanın hem de Mısırlı firmanın şikayetler sonrası soruşturma açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmalarda paraların gönderildiği hesaplar mercek altına alındı. Yapılan araştırmalar sonrası aynı bankanın Fatih ve Şişli’deki şubelerinde bulunan hesapların Arslan Salti’ye ait (57) olduğu belirlendi. Salti hakkında iki ayrı dosyada ağır ceza mahkemesinde iki ayrı dava açıldı.

30'A YAKIN DOSYALARI VAR
İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda Salti ‘nitelikli dolandırıcılık’ yapmakla suçlanıyor. Yapılan araştırmalarda Salti ve İnpafer Yapı Limited şirketindeki ortağı Ş.K.B hakkında benzer suçlarda 30’a yakın soruşturmanın olduğu ortaya anlaşıldı. Mısırlı firmanın İstanbul'daki avukatı Azim Çiğil  ceza davası yanı sıra İnpafer Yapı ve ortakları Salti ve Ş.K.B hakkında İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde tazminat davası açıldı. Bu davanın son duruşması 10 Temmuz’da yapıldı.

Bunlar da e-posta fareleri

Ele geçirdikleri faturaya Kayserili firmanın hesap numarası yerine kendi numaralarını yazdılar.

Haberin Devamı

MISIR'DAN HALI PARASI GELECEKTİ
Ş.K.B’ye ulaşılamazken, Salti yaptığı savunmada turizm işi yaptığını Mısır’dan kendisine halı parası geleceğini söyledi.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!