Bundesliga'da heyecan devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Bundesligada heyecan devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2010 20:22

Almanya 1. Futbol Ligi'nde 9. haftanın en önemli maçı yarın Tunay Torunlu Hamburg ile Hamit Altıntoplu Bayern Münih arasında oynanacak.

Haberin Devamı

Bütün gözlerin üzerinde olacağı Kuzey-Güney derbisinde iki ezeli rakip birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışacak.

Almanya 1. Futbol Ligi'nin 9. haftasında şampiyonluğun en büyük adaylarından olan Hamburg ile Bayern Münih karşı karşıya gelecek. Devlerin dansına yarın saat 20.30'da sahne olacak olan 57 bin kişilik İmtech Arena'nın biletleri haftalar öncesi kapış kapışa gitti. Bu sezon 8 haftada üç yenilgisi bulunan geçen yılın şampiyonu Bayern Münih Hannover karşısında aldığı 3-0'lı galibiyetle taraftarlarını umutlandırdı. Şampyionlar Ligi'nde Cluj karşısında 3-2 galip gelen Bayern Münih'te başarılı futbol gösteren Hamit Altıntop'un yine şans alması bekleniyor. Bayern'le oynadığı son 8 maçtan sadece bir yenilgi alan Hamburg'da ise Tunay Torun sakatlık sonrası çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

HALİL, SCHALKE'YE KARŞI

Eintracht Frankfurt sahası Commerzbank Arena'da Schalke'yi konuk edecek. Frankfurt'la son üç maçta üç galibyet alarak seri yakalayan Halil Altıntop üç yıl formasını giydiği eski takımı Schalke karşısında galbiyetten emin. Milli futbolcu Halil Altıntop, "Eski takımlarıma karşı fikstür gereği ardarda oynayacağımız eski takımlarıma karşı iki maçtan da 6 puan çıkarmak hedefimizdi. Geçen hafta beni üç yıl oynadığım Kaiserslautern taraftarları alkışlarla kabullendiler. Üç puan aldık. Bu haftada yine 3 yıl forma giydiğim eski takımımım olan doğduğum kentin takımı Schalke rakibimiz. Ama ben artık Frankfurt forması giyiyorum. Ve bu maçtanda yüzümüzün akıyla çıkacağız" diye konuştu.

TANER YALÇIN HANNOVER DEPLASMANINDA

Taner Yalçın ve Mondragonlu FC Köln bu hafta Hannover deplasmanına gidecek. Köln Teknik direktörü Soldo için bu hafta yol ayırımında. Takımın yenilgisi durumunda görevine son verilmesi bekleniyor. Mönchengladbach ise Onur Ayıklı Werder Bremen ile mücadele edecek. İlkay Gündoğan ve Mehmet Ekici'li FC Nürnberg evinde genç yetenek Tolga Ciğerci'yi kadrosunda barındıran VFL Wolfsburg'u konuk edecek. Ömer Topraklı Freiburg komşu kent Kaiserslautern ile derbi maçında ev sahipliği yapacak

Haberin Devamı

ZİRVE HESABI PAZAR GÜNÜ

Bundesliga'da 9. hafta 24 Mart Pazar günü oynanacak Dortmund-Hoffenheim, Stuttgart-St. Pauli, Leverkusen-Mainz karşılaşmalarıyla tamamlanacak. Geçen hafta Köln deplasmanında Nuri Şahin'in uzatma dakikalarında attığı golle 2-1 galipg elerek 21 puanla zirveye yükselen Borussia Dortmund evinde Hoffenheim karşısında favori. Formunun zirvesinde olan Nuri Şahin, "Hedefimiz galip gelerek liderlik koltuğumuzu korumak" dedi. 14 puanlı köy takımı Hoffenheim ise sürpriz peşinde. Karşılaşma Pazar günü saat 15.00'de start alacak

MAİNZ'IN GÖZÜ TEKRAR KOLTUKTA

İlk 7 haftanın lideri Mainz güçlü Bayer Leverkusen deplasmanına tekrar zirveye yükselmek için 3 puan için gidecek. Eren Derdiyok'lu Leverkusen evinde çok gol atıyor. Ligde zor günler geçiren lig sonucusu Stuttgart, St. Pauli karşısında galip gelip düzlüğe çıkmak arzuzunda. Daimler Benz Arena'daki karşılaşmada bütün gözler VFB Stuttgart'ın liberosu Serdar Taşçı ile St. Pauli'li golcü Deniz Naki'nin mücadelesinde olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!