Bundan sonrası zor

FENERBAHÇE güzel bir oyunla haklı bir galibiyet alıp, Şampiyonlar Ligi’nde 2. tura kalmayı başardı.

Takıma baktığın zaman kalede sürekli üstüne koyan, kendinden emin bir Volkan. Fevkalade oynayan bir Lugano. Edu da kötü değildi ama kendi kalesine attığı gol büyük şanssızlıktı. Kaleciyi takip etmediği, onu göremediği ve topu kalesine vurduğu için çok üzülmüştür.

Fenerbahçe’nin iyi tarafı şu. Aurelio, Gökhan, Selçuk gibi oyuncular ataklara katılıp, rakip onsekize giriyor, pozisyon yaratıyorlar. Bu arada bir sürü de gol kaçtı. Bu arada işi çözen, olağanüstü bir gol atıp eşitliği sağlayan Alex’ti. İkinci golün pasını da o verdi. Bir topu direkten dönen Uğur, biri kafayla olmak üzere iki nefis golle galibiyette büyük rol oynadı.

CSKA Moskova daha iyi paslaşıyor gibi gözükse de yavaş oynuyor. Fenerbahçe ise ileriye gittiği vakit hızlı oynuyor. Ara sıra dan duna kaçılsa da, rakibi karşısında çok üstün bir oyun sergiledi. Ve hak ettiği bir galibiyet aldı.

Başkan görmeli

Fenerbahçe’nin bazı eksikleri var. Yönetimin yahut başkanın bunları görmesi lazım. Semih’in yerine girecek oyuncu Kazım olmamalı. Kazım, Fenerbahçe’de oynayacak bir oyuncu değil. Zico, Semih’i çıkardığı zaman yerine koyacak adam bulamıyor olmalı ki, Kazım’ı tercih ediyor. Kezman’ı G.Saray maçında denedi. Hazır bulmamış olacak ki, onu Semih’in alternatifi olarak düşünmedi. Appiah sakatlıktan döndükten sonra bile ortalarda yok. Demekki korkaklığı üzerinden atamamış.

Kaleci Volkan güven veriyor. Aurelio iyi, Selçuk ona ayak uydurdu. Uğur fevkaladeydi. Sol kanatta sık sık hücuma çıkan Carlos’a yardım etmekle kalmadı, iki nefis gol atıp takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu.

Rakibin doğru dürüst gol pozisyonu yok. Fenerbahçe ise attığından çok daha fazlasını kaçırdı. Fenerbahçe bu turu geçti. Bundan sonrası eleminasyon. Sarı lacivertlileri daha zorlu rakipler bekliyor. Fenerbahçe’yi bu başarısından dolayı tebrik ediyorum.
Yazarın Tüm Yazıları