"Bundan sonra tepkilerimiz çok sert olacak"

Güncelleme Tarihi:

Bundan sonra tepkilerimiz çok sert olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2012 16:07

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu ve hakem kararlarına tepki gösterdi. Bundan sonra tepkilerinin çok daha sert olacağını söyleyen Çebi, Portekizli oyuncu Quaresma konusunda ise, “Ben Quaresma'dan çok Beşiktaş'ı düşünüyorum” dedi.

Akaretler'deki kulüp binasında kulüp avukatı Emin Özkurt ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Çebi, Tahkim Kurulu tarafından uygulanan haksızlık ve çifte standart uygulaması için böyle bir toplantı yaptığını kaydederek şöyle konuştu: “Tahkim Kurulu'nun 2 farklı kararına dikkatinizi çekiyorum. İlki Beşiktaş ile ilgili verilen 1 maç seyircisiz oynama cezasının onanması, ikincisi ise Bursaspor'un 2 maçlık seyircisiz oynama cezasının kaldırılmasına yönelik karardır. Tahkim Kurulu, Bursaspor dosyasında doğru bir yol izlemişken, Beşiktaş kararında haksız ve hukuksuz bir karara imza atmıştır. Bursa dosyasında bıçaklı eylem söz konusuyken, Beşiktaş dosyasında 1 çakmak söz konusudur. Bursa maçında 3 kişi, Beşiktaş maçında 1 kişi yaralanmıştır. İki kulüp de bunları yapan kişilerden şikayetçi olmuşlardır, hukuki yollara başvurmuşlardır. Tahkim Kurulu aldığı bazı kararlarda, kurumlarla şahısları birbirinden ayırt etmek gerektiğini belirtmiştir. Ancak bu uygulamada böyle olmamıştır. Bu da Tahkim Kurulu'nun bu politikasına ters düşmüştür. Bunun nedenini anlayabilmiş değiliz.”

“Kulüpler zarar görmektedir”

Maçların seyircisiz oynanmasının futbolun rengini ve güzelliğini ortadan kaldırdığını anlatan Çebi, “Kulüpler zarar görmektedir. Emniyet güçlerinin yapması gereken, alması gereken tedbirler, bizim yetkimizde değildir. Bizim yöneticiler olarak yapacağımız bellidir. Ancak şikayetçi olabiliriz. Yönetimin suç işlemiş taraftarını tespit etmesi ve suç duyurusunda bulunması, Beşiktaş'ın bu olayda ceza almamasını sağlamalıydı. Bunun üzerine Bursaspor'a karşı nedenini bilemediğimiz ve anlayamadığımız şekilde cezanın kaldırılması kulübümüzü ağır bir şekilde yaralamıştır. Bursaspor'un cezasının kaldırılması doğrudur, biz aynı doğruların Beşiktaş için uygulanmamasından şikayetçiyiz” ifadelerini kullandı.

“Kimse sabrımızı denemesin”

Çebi, hakem hatalarına da değinerek, “Bu konuda lig başladığından beri en çok mağdur edilen futbol takımı Beşiktaş olmuştur” dedi.

Galatasaray ile oynadıkları derbi maçı anımsatan Çebi, şöyle devam etti: “Galatasaray maçında haksız, dikkatsizce verilen bir penaltı. Sivasspor maçında barajı maalesef düzgün bir şekilde kurduramayan bir hakemin yarattığı olay ve arkasından kaybedilen maç. Fenerbahçe maçında da Necip'e yapılan sert hareketler ve faul verilirken çekinceler, gecikmeler maçın akışını değiştirmiştir. Bizler bu saatten sonra Beşiktaş'a yapılacak, dikkatsizlikten doğan veya kasıtlı yapılan hatalar konusunda son derece sesimizi yükselteceğiz. Bundan sonra tepkilerimiz Beşiktaş'ın haklarını korumak uğruna çok sert olacaktır. Kimsenin tereddütü kalmasın, kimse bizim sabrımızı denemesin.”
Hataların kasıtlı olduğuna inanmadığını dile getiren Çebi, “Kasıtlı olduğuna inanmak istemiyorum, ama böyle bir şey varsa, bunu da göz önünde bulundururuz. Ama şu an için kasıt olduğuna inanmıyorum” dedi.

“Federasyon başkanı Beşiktaşlı olabilir”

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Merkez Hakem Kurulu başkanının Beşiktaşlı olduğunun hatırlatılması ve siyah-beyazlı kulübe çifte standart uygulandığına inanıp inanmadığı sorusuna Çebi şöyle yanıt verdi:
“Beşiktaş'a çifte standart uygulandığına inanmak istemiyorum ama bu konuda ikaz etmek ihtiyacı duyduk. Federasyon başkanı Beşiktaşlı olabilir, Fenerbahçeli olabilir. Kendisinin Beşiktaşlı olması, Beşiktaş'a zarar vermesi anlamına da gelmez, taviz vermek zorunda olacağını da düşünmüyorum. Sonuçta bir TFF başkanıdır kendisi, kurallara ve etik davranışlara uygun hareket ettiğini düşünüyorum. Ama sonuç itibariyle alınmış yanlış kararlar var. Bunların arkasında kasıt olduğunu düşünmüyorum ama hassasiyet gösterilmesini istiyorum. Kasıt varsa da bunların takipçisi olacağız.”

Ferrari konusu

Tazminat ödemeye mahkum edildikleri İtalyan futbolcu Matteo Ferrari konusunda İsviçre Federal Mahkemeleri'ne başvuracaklarının hatırlatılması üzerine Çebi, “Federal mahkemelerden her türlü karar beklenebilir. Biz Beşiktaş'ın hakkını koruyabileceğimiz her türlü yasal süreci kullanmayı tercih ediyoruz. Sonucu inşallah hayırlı olur. Futbol A.Ş'de bu davayla ilgili gerekli karşılığı ayırmıştık” diye konuştu.

Çebi, Ferrari hakkında Fenerbahçe maçında şike yaptığı iddialarının bulunduğunun belirtilmesi ve bu konuda girişimde bulunup bulunmayacaklarının sorulması üzerine, “Bunlar net konular değil. Net olmuş olsaydı, zamanındaki yöneticiler bunun arkasına düşerdi. Dedikodular üzerine yorum yapmak istemiyorum” cevabını verdi.
Çebi, şu anda Beşiktaş'ın davalarının yarıya yakınını bitirdiklerini de kaydetti.

Aybaba konusu

Trabzonspor maçında kötü bir sonuç alınması durumunda teknik direktör Samet Aybaba'nın gönderilmesinin gündeme gelip gelmeyeceği sorusu üzerine Çebi, “Kesinlikle hayır. Her maçın sonucuna göre teknik direktörün hesabını kesen veya kovan yöneticilerden değilim, arkadaşlarımın da öyle olmadığını biliyorum” dedi.

Çebi, Samet Aybaba ile çok zorlu bir yola çıktıklarını belirterek, “Beşiktaş Kulübü'ne gelip görev yapmak istemeyen hocalarımız da oldu. Bütçe yeterli olmadığı için. Bu da bir bakış açısıdır. Ancak cesaret gösteren Aybaba'nın arkasında durmamakla büyük yanlış yaparız” ifadelerini kullandı.

“Quaresma'dan çok Beşiktaş'ı düşünüyorum”

Ahmet Nur Çebi, Ricardo Quaresma ile ilgili bir soru üzerine de, “Quaresma tamamen futbol şubesini ilgilendiren bir konudur, en sağlıklı cevabı onlar verecektir. Bir sorundur inşallah çözülür. Ben Quaresma'dan daha çok Beşiktaş'ı düşünüyorum” diye konuştu.

Denetleme raporu

Kulübün geçmiş yıllardaki mali durumuyla ilgili hazırlanan raporla ilgili olarak da Çebi, şunları kaydetti: “Raporun açıklanması diye bir taahhüdümüz yok. Beşiktaş Kulübü'yle ilgili çıkacak rapor, detaylı ve hassas olmalıdır, bu nedenle zaman uzamıştır. Hukuk servisi tarafından değerlendiriliyor. Önümüze gelecektir ve gerekeni yapacağız.”

Özkurt:“Ödemenin 30 gün süresi yok”

Kulüp avukatı Emin Özkurt ise Ferrari konusunda ödemenin tebligattan 30 gün sonra yapılacağı spekülasyonlarının yapıldığını hatırlatarak, “Tebligattan 30 gün sonra deniyor ama doğru değil. Dosya önce CAS'a gitti, dolayısıyla FIFA şu anda topa girmiş değil. Bu nedenle Beşiktaş'ın 30 gün içinde ödeme yapma gibi bir yükümlülüğü yoktur” dedi.

Yönetimin gayretiyle cezaya vergilerin dahil edilmediğini anlatan Özkurt, “Vergiler dahil olsa rakam daha fazla olurdu. Yüzde 43 İtalyan vergileri bu dosyadan çıkarılmıştır. 7 milyon 260 bin artı 3.5 milyon avro vergiler olunca rakam artacaktı. İsviçre Federal Mahkemeleri'ne başvurular dahil her türlü yolu kullanacağız” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!