Bundan önceki evim mosmordu bu kez bembeyaz olsun istedim

Ziynet Sali yaklaşık bir sene önce Gayrettepe’de aldığı evine yerleşti. Uzun zamandır evinin dekorasyonuyla uğraşıyordu ve sonunda tamamladı. Mor ve beyaza tutkun Sali evinin kapılarını açtı

Ziynet Sali Gayrettepe’de bir apartman dairesinde yaşıyor. Ama 200 metrekarelik eve girdiğinizde apartman dairesinden çok başka bir atmosferle karşılıyorsunuz. Kendinizi ferah bir yazlıkta gibi hissediyorsunuz. Çünkü üç oda ve bir salon evin bütün camları Boğaz manzaralı. Limon ağacı ve cemile çiçeğiyle süslü balkon, şehrin merkezinde ama çok dışında yaşıyormuş hissi veriyor. Sali okul yıllarından beri merkezi konumundan dolayı bu semti tercih ettiğini anlatıyor: “Burayı çok seviyorum. Bu eve taşınmadan önce Gayrettepe’de böyle bir manzara göreceğimi tahmin edemezdim. Rezidansları çok tercih etmiyorum. Apartman yaşamı ve kültürünü, insanların birbirlerine ‘günaydın’ diyerek güne başlamalarını seviyorum.”
Evin dekorasyonu için üç farklı iç mimarla görüşen Sali hiçbirinden memnun olmayınca evini eskiden inşaat işiyle uğraşan menajeri Gökay Özkan’a teslim etti. Ana renk olarak beyazı seçti: “Bundan önceki evim mosmordu. Renkten çok sıkılmıştım. Hem bembeyaz hem de soğuk görünmeyen bir ev hayal ettim. Bu yüzden hem sıcak hem soğuk tonları içinde barındıran taş beyazını seçtim. Ama yine mor rengi de aksesuvarlarla evin içine serpiştirdim. Mora ilgimin sebebini araştırmaya başladım. Bilgelik içeren bir renk olduğu için herhalde beni çekti. Gösterişi seven bir yanım olduğu halde evde bunu göze sokmak istemiyorum. Bu yüzden altın varaklardan uzak durdum. Sadece çay içilen bölümde gümüş varak kullandım” diyor Sali.

MÜZE GİBİ EVLERİ SEVMİYORUM

Mobilyaların seçimi sırasında bol bol dekorasyon dergileri karıştırdı. Hayalini kurduğu bütün modelleri kendi marangozuna özel olarak yaptırdı. Markadan çok şık görünmesi önemli diyor: “Müze gibi evleri sevmiyorum. Misafirlerim kendi evlerinde hissetsin istedim. Önemli olan da bu duyguyu vermekti”.
Evin girişinde sizi beyaz bir sedir karşılıyor. Giriş ve hemen karşıdaki mutfağın yerleri İtalyan granit seramik. Daire desenli granitler ışıkta müzik CD’si hissi yaratıyor. Mutfak Vanucci tasarımı ve beyaz. Türk kahvesi fincanları ve bardakların üstünde nota desenleri var. Salonda, dekorasyona uysun diye uzun süre beyazını beklediği Yamaha marka piyano bulunuyor. Çok önem verdiğini avizeleri kristalli. ‘Beş Çayı’ şarkısına gönderme yapan bir çay köşesi var. Burası da Boğaz manzaralı. Mor kumaşlı gri varaklı iki tekli koltuğun olduğu köşe Sali’nin yalnız kalmayı tercih ettiği nokta. Salonda televizyon karşısında loca şeklinde bir koltuk bulunuyor. Salonun baş köşesinde babasının memur maaşıyla aldığı ve üniversitede eğitimini gördüğü kanun dikkat çekiyor. Bir de dumansız yanan şömine bulunuyor.

BANYO AYNASI MOZAİK

Siyah-beyaz tonlardaki banyo en dikkat çeken alanlarından. Aynası mozaik ve tamamen el yapımı. “Bu alanın şıklığına özen gösterdim. Kristalli aplikler kullandım. Çünkü banyoda vakit geçirmeyi de seviyorum” diyor. Yatak odasında lila ve beyazla karşılaşıyoruz. Bu renkleri odanın romantik görünmesi için seçmiş. Yatak odası balkonunda büyük bir koşu bandı ve müzik sistemi var. Boğaz’a karşı müzik dinleyerek spor yapıyor. Hemen yan taraftaki giyinme odası oldukça geniş. Toplam yedi büyük kapılı büyük dolabın karşısında boydan boya ışıklı bir makyaj aynası var. Önü parfüm ve cilt bakım malzemeleriyle dolu. Burayı pilates odası olarak kullanıyor. Sali melekleri de çok sevdiği için bol bol melek biblosu var. Çoğunu Yunanistan’dan almış. Salonda yerde duran yastıkları ve bereket getirdiğini düşündüğü filleri de Hindistan’dan gelmiş.

DEKO-ÖNERİ

Spor salonuna gidecek vaktiniz yoksa evinizde bir spor odası yapabilirsiniz. Özellikle spor aletlerinin kurduğunuz yere sabit kalmasına özen göstererek işe başlamalısınız. Eğer amacınız kilo vermekse spor odanızı aynalarla donatabilirsiniz. Bu sayede her spor sonrası kendinizdeki farkı gözlemleyip daha büyük bir zevkle sonraki aşamaya geçebilirsiniz. Yürüyüş bandının karşısına televizyon koymak sıkılmanızı önler. Bu odadaki canlı renkler de sizi harekete geçirebilir.

ÇIKIYOR
* Yazın aklımıza ferahlık geliyor. Deniz mavisi ve beyaz eve huzur katıyor

İNİYOR
* Koyu renkler ve varaklar yaz aylarında insanı boğuyor
Yazarın Tüm Yazıları