Bulut’tan ASTOP’a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Bulut’tan ASTOP’a ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 11:00

Bulut’tan ASTOP’a ziyaret

Haberin Devamı

Oğuzhan HANÇER / AĞRI, (DHA)- Ağrı İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ali Bulut, Ağrı Sivil Toplum Platformu'nu (ASTOP) ziyaret etti.
    ASTOP Başkanı Saim Alpaslan, bazen sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddeti basından ve kamuoyundan üzülerek takip ettiklerini söyledi. Vatandaşın, stres ve sıkıntı altında hastalarını hastaneye götürdüğün vurgulayan Başkan Alpaslan, şunları söyledi:
    "Burada ters giden bir durum olduğunda vatandaş otomatik olarak reaksiyon gösteriyor. Malesef herkes sabırlı davranamıyor. Böyle olunca vatandaş bu defa hukuksal sorunlarla karşılaşıyor. Bizim doktorlardan ricamız bu kişilere karşı biraz daha hoşgörülü ve yönlendirici olmalarıdır. Hastalarımızın da haklarını bilmeleri gerekiyor. Örneğin birçok doktor hastaları, hastalıklarından dolayı bilgilendirmiyor. Bunun gibi birçok hasta hakkı tanımlanmış durumda. Doktorumuzu değiştirebilir, dilediğimiz doktora muayene olabiliyoruz. Mahremiyet konusunda hassasiyetimiz olmalı. Refakatçi bulundurma hakkımız var. Yaşadığımız sorunlarda şiddeti tercih etmek yerine Hasta Hakları bölümüne giderek o bölümü bilgilendirmemiz durumunda daha sağlıklı bir çözüm bulmuş olacağız. Bizde inşallah platform olarak ilerleyen süreçte hasta haklarına yönelik bilgilendirme çalışması yapacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!