Bulut’tan "Seçmen Listesi" Uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Bulut’tan Seçmen Listesi Uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 14:44

CHP ADANA İL BAŞKANI BURHANETTİN BULUT, SEÇMEN LİSTELERİNİN CUMA GÜNÜ MUHTARLIKLARDAN İNDİRİLECEĞİNİ BELİRTEREK, VATANDAŞLARI LİSTELERİ KONTROL ETMELERİ KONUSUNDA UYARDI

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, 14 Mart’ta muhtarlıklarda askıya çıkartılan seçmen listelerinin, 27 Mart Cuma günü saat 17.00’de askıdan indirileceğini hatırlatarak vatandaşları uyardı.
CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut yaptığı açıklamada 7 Haziran 2015 günü yapılacak milletvekili genel seçimi için seçmen listelerinin 14 Mart’ta askıya çıkarıldığını ve listelerin 27 Mart Cuma günü 17.00’de askıdan indirileceğini belirtti.
Oy kullanmanın hem demokrasinin bir gereği hem de yurttaşlık görevi olduğunu ifade eden Bulut, “18 yaşını doldurmuş herkesin askıya çıkarılan seçmen listelerini Cuma günü 17.00’ye kadar kontrol edip listelerde bir yanlışlık varsa itiraz etmesi gerekiyor” dedi.
Seçmen bilgilerinin Yüksek Seçim Kurulu’nun ’ysk.gov.tr’ adresli internet sitesinden de sorgulanabildiğini hatırlatan Bulut, yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olanların listelerinin de yine aynı gün aynı saatte askıdan indirileceğini kaydetti.
Muhtarlık bölgesi, yurtdışı seçmen kütüğü ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listelerine yapılacak itirazların 29 Mart’ta karara bağlanacağına dikkati çeken Bulut, halka vatandaşlık görevlerini yerine getirip sandığa giderek oy kullanmaları çağrısında bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!