"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Bulgurlu patates köftesi

Patatesler akan suyun altında iyice yıkanıp üzerine tam çıkacak kadar su eklenerek haşlanmaya bırakılır.

Haşlanan patatesler sıcakken soyulup derin bir kaba aktarıldıktan sonra ezilerek püre haline getirilir.
Patates püresi henüz sıcak haldeyken üzerine köftelik bulgur eklenir ve bulgur yumuşayıncaya kadar, 15 dakika bekletilir.
Üzerine yumurtalar ve un ilave edilip tuz ve karabiber serpilir. Malzemeler 7-8 dakika yoğrulduktan sonra bir kenarda bekletilir.
İç harcının hazırlanması için kıyma, ince kıyılmış soğan ve margarin orta boy bir tencereye koyulur. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırılarak 8-10 dakika kadar kavrulur.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave eklenip 5 dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır.
Köfte harcından yarım limon büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Ortasına başparmakla bastırılarak çukurlaştırılır ve çukur kısma kıymalı harçtan 2 tatlı kaşığı kadar koyulup kapatılır.
İçli köfte yapar gibi hazırlanan köfteler bol miktardaki kızgın yağda çevrilerek, nar gibi oluncaya kadar kızartılır.
Sıcak sıcak servise sunulur.

Malzeme listesi

- 1,5 kg patates
- 4 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı tuz, karabiber
İç harcı için;
- 250 gr az yağlı dana kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı bitkisel margarin
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 1 su bardağı sıvıyağ

X